Iti plac uleiurile aromatice, insa nu ai foarte mare incredere in cele din comert sau ti se par prea scumpe? Nimic mai usor, cu doar citeva ingrediente simple poti sa iti faci acasa acest ingredient ideal pentru salate sau paste.
Iata mai jos citeva sfaturi.
- Foloseşte doar ierburi uscate sau chilli uscaţi pentru a da gust uleiului. Cele umede nu sunt recomandate pentru că eliberează umiditate şi aşa apar bacteriile.
- Într-o tigaie, încălzeşte pe foc mic uleiul împreună cu ierburile alese, timp de aproximativ 10 minute. Apoi lasă-l să se răcească jumătate de oră.
- Toarnă amestecul într-o sticlă sterilizată care se închide ermetic. Nu uita să lipeşti pe ea o etichetă pe care să scrii ce fel de ulei este şi data la care a fost făcut. Păstrează-l într-un loc uscat şi răcoros maxim o lună de zile.
Pont: Trebuie doar să îţi foloseşti imaginaţia pentru a obţine uleiul preferat. Printre cele mai populare sortimente se numără cele cu rozmarin, cimbru, busuioc, piper negru (boabe), usturoi, coaja de portocale, chilli uscaţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu