1. Migdalele
Aceste nuci versatile, cu gust amarui, contin fibre si proteine care cresc senzatia de satietate, dar si vitamina E, un puternic anti-oxidant. De asemenea, ele reprezinta o buna sursa de maneziu, un mineral pe care corpul tau trebuie sa il primeasca, pentru a fi capabil sa produca energie, sa construiasca masa musculara si sa regleze zaharurile din sange. Un nivel constant al zaharului din sange ajuta la prevenirea poftelor care pot conduce la mancat excesiv si crestere in greutate. Dar ceea ce face migdalele sa fie si mai interesante pentru dieta este capacitatea acestora de a bloca absorbtia caloriilor – compozitia peretilor celulari poate ajuta la reducerea absorbtiei grasimii, ceea ce le transforma in nuci foarte sanatoase.
2. Ouale
Acestea reprezinta sursa perfecta de proteine, si sunt respectate de catre dieteticieni datorita echilibrului de amino-acizi esentiali (folositi de catre corp pentru a construi orice, de la fibrele musculare pana la substantele produse de catre creier). De asemenea, sunt bune deoarece ne ajuta sa ne pastram rezolutiile de dieta si sa nu ne apropiem de dulciuri si prajituri – cercetarile arata ca cei care mananca oua la micul dejun isi pastreaza senzatia de satietate pe tot parcursul zilei, comparativ cu persoanele care au un mic dejun compus din carbohidrati precum painea sau dulciurile.
Recomandarea noastra: Incearca sa mananci un ou zilnic, dimineata, in afara cazului in care ai colesterolul ridicat.
3. Soia
Boabele de soia reprezinta o sursa excelenta de antioxidanti, fibre si proteine. In plus, sunt incredibil de versatile – poti sa mananci boabe uscate, poti sa le incluzi in supe sau sa pui tofu in shake-ul pe care il bei in mod obisnuit dimineata. Laptele de soia este foarte bun si pentru a inlocui o masa, atunci cand iti propui acest lucru – un studiu efectual de catre Jurnalul Colegiul;ui American de Nutritie releva faptul ca persoanele cu exces de greutate care au avut o dieta bazata pe un supliment de soia (pentru a inlocui o masa de pe parcursul zilei) au slabit mai mult decat cele care au folosit un supliment pe baza de lactate.
Recomandarea noastra: Include in dieta ta zilnica 25 de grame de proteine din soia – jumatate de ceasca de boabe fierte la aburi are cam 130 de calorii si 11 grame de proteine. Alege alimentul integral in detrimentul unor produse procesate, care este posibil sa nu aiba toate beneficiile mentionate.
4. Merele
Un studiu realizat in 2003 a relevat faptul ca femeile care au inclus in dieta lor zilnica 3 mere, timp de 3 luni, au slabit mai mult decat cele care nu au procedat in aceasta maniera. Un mar mare contine 5 grame de fibre dar si 85% apa, care iti cresc senzatia de satietate fara a-ti oferi un aport mare de calorii.
5. Fructele de padure
Majoritatea sunt pline de fibre, pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta zilnica – cu cat consumi mai multe fibre (idealul este de 25 – 35 de grame zilnic) cu atat absorbi mai putine calorii din ceea ce mananci, si asta deoarece multe alimente sunt eliminate de catre sistemul tau inainte de a fi complet digerate, in conditiile in care contin fibre. Fructele de padure sunt, de asemenea, bogate in anti-oxidanti, care nu numai te protejeaza impotriva cancerului si a altor boli, dar te si ajuta sa obtii rezultate mai bune de la exercitiile fizice pe care le efectuezi.
Recomandarea noastra: Mananca cel putin jumatate de ceasca de fructe zilnic!
6. Legumele cu frunze verzi
Carotenoidele continute (care te ajuta in lupta impotriva cancerului) nu iti vor subtia in mod real talia, dar cu siguranta te vor ajuta sa reduci aportul general de calorii. O ceasca de spanac contine 40 de calorii iar o ceasca de broccoli are 55 si contine aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre. Multe legume cu frunze verzi reprezinta si o sursa minunata de calciu, un ingredient absolut necesar pentru contractiile musculare – cu alte cuvinte, acestea te ajuta sa iti “alimentezi” exercitiile fizice.
Recomnadarea noastra: Incearca sa incluzi in dieta ta zilnica 3 portii de legume cu frunze verzi. Cumpara spanac, spala-l si adauga-l la cat mai multe mese, in supe, salate, paste si sanvisuri. Daca nu iti place spanacul sau te-ai saturat de el, gandeste-te la broccoli, varza sau salata verde.
7. Iaurtul
Persoanele care isi iau aportul de calciu din iaurt, comparativ cu alte surse, tind sa slabeasca mai mult in zona mediana – arata un studiu publicat recent in Jurnalul International al Obezitatii. Bacteriile probiote continute in majoritatea tipurilor de iaurt ajuta la pastrarea sistemului digestiv sanatos, ceea ce se traduce intr-o incidenta mai mica a balonarii, costipatiei – deci abdomenul tau va arata mai plat si mai sexi!
Recomandarea noastra: Consuma iaurtul natural, degresat si neindulcit care contine culturi active. Daca vrei sa ii dai gust, adauga fructe proaspete.
8. Supa de legume
Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au dovedit ca persoanele care si-au format obiceiul de a consuma de doua ori pe zi supa de legume (saraca in grasimi) au reusit sa aiba mai mare succes la slabit decat cele care aveau acelasi aport calorit din alimente solide. De semenea, persoanele care au consumat supa au reusit sa slabeasca, in medie, 8 kg pe an, si sa isi pastreze greutatea.
9. Somonul
Fructele de mare si pestele (in special cel gras precum somonul, tonul si mackerelul) reprezinta surse excelente de acizi grasi omega-3. Aceste grasimi sanatoase promoveaza arderea grasimilor prin eficientizarea metabolismului. Mai mult decat atat, fructele de mare ajuta la cresterea timpului de digestie, mentinerea senzatiei de satietate si prevenirea poftelor.
Recomandarea noastra: Incearca sa incluzi cel putin 2 portii in meniul spatamanal. Somonul salbatic (desi mai scump) contine mai multi acizi grasi comparati cu cel de cultura.
10. Quinoa
Nu ai auzit niciodata de acestea?! Cerealele integrale contin 5 grame de fibre si 11 grame de proteine la o portie de jumatate de ceasca. Gateste-le asa cum ai gati orice alte cereale si vei aprecia gustul 9asemanator cu cel al nucii ) si textura mai tare, comparativa cu cea a orezului salbatic.
Recomandarea noastra: Incearca sa mananci o portie de jumatate de ceasca, zilnic – o poti adauga in salate, supe sau manca impreuna cu legume facute la aburi.
Sursa:http://www.plusdieta.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu