Ceaiul de ghimbir, caci despre el e vorba este un ceai care conţine gingerol şi alte uleiuri volatile, care îi dau aroma iute şi picantă şi care stimulează arderea grăsimilor, eliminarea deşeurilor, toxinelor şi a apei în exces din organism. Este o excelenta sursa de vitamine din grupul B, dar si vitamina C si A si de minerale: magneziu, potasiu, cupru, mangan si o cale prin care iti poti asigura o parte importanta din antioxidantii necesari combaterii efectelor radicalilor liberi.
Ceaiul de ghimbir este un tonic general pentru organism, imbunatateste circulatia sangelui si previne aparitia bolilor cardiace, iar peste toate acestea se adauga si recunoascuta capacitate a ghimbirului de a combate senzatia de greata, inclusiv a greturilor din timpul sarcinii
O cura dureaza 2 saptamani, iar pe parcurssul acestor saptamani este indicat sa beţi ceai de ghimbir pe stomacul gol, între mese, 4 căni pe zi. După o pauză de 7 zile, puteţi relua dieta. Pentru a intensifica
efectele ghimbirului, consumaţi alimente uşoare, iar ultima masă a
zilei să fie cu 3 ore înainte de culcare.
Important : Dacă aveţi probleme gastro-intestinale sau cardiace evitaţi dieta cu ghimbir, iar daca urmeaza sa va operati nu consumati acest ceai inainte de operatie, deoarece amplifica efectul medicamentelor anticoagulante!
La prepararea ceaiului de ghimbir aveti nevoie de :
- 2 linguri de ghimbir proaspat ras (curatat si spalat in prealabil)
- 2 cani de apa
Puneţi apa pe foc, adăugaţi ghimbirul.
Când apa începe să fiarbă, faceţi focul mic şi lăsaţi ceaiul la
infuzat aproximativ 15 minute (cu capac).
Foto: http://www.femeia.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu