Morcovul contribuie la apararea organismului in fata agentilor externi in timpul iernii.Acesta contribuie, in mod semnificativ, la apararea organismului in fata agentilor externi in timpul iernii. Contine vitamina A, provitamina A (carotenul), vitamina C si complexul vitaminic B, alaturi de saruri minerale, hidrati de carbon si pectine. Aceste substante active ii confera calitati terapeutice de exceptie: este cicatrizant gastric, antianemic, diuretic, depurativ, laxativ, detoxifiant activ, stimulator hepatic si renal. Consumul frecvent de morcovi previne si imbatranirea prematura.
Stim cu totii ca morcovul este o leguma radacinoasa originara din Asia care are un continut bogat in vitamina A, beta-caroten, fier, magneziu, potasiu si fibre. Consumat cu regularitate morcovul mentine sanatatea organismului si in special cea a ochilor, a pielii si a parului, si a oaselor datorita continutului de vitamina K. Datorita gustului si aromei deosebite, folosim morcovul la mancare, in salata, in salata de cruditati sau in amestec cu alte legume cand ne facem cate o bautura energizanta din legume si fructe. Din morcov putem face insa si un desert-medicament gustos recomandat atat copiilor cat si adultilor.
Iata mai jos o idee. Aceasta prajitura este delicioasa, am fost primul tort facut pentru fetita mea cind a implinit varsat de 1 an.
Prajitura cu morcov Parti egale: cate o cana de morcov ras prin razatoarea mica, o cana de ulei, o cana de zahar; apoi un praf de copt stins cu otet si faina cat cuprinde. Pentru o prajitura mai bogata se poate folosi o cana de 350 sau 400 de grame.Puteti sa puneti si un praf de scortisara pentru un gust mai fin. Tava de friptura(de preferat celei patrate) se unge cu ulei sau margarina peste care se presara putina faina. Compozitia se aranjeaza in tava cu mana peste care se presara nuca taiata sau alune zdrobite (pentru copii mai mari de un an). Se coace la foc potrivit in cuptorul incalzit in prealabil. Pofta buna!
Sursa:www.mami.com; www.ziare.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu