Lipsa unui anumit nutrient poate afecta unghiile, însă pentru a îmbunătăţi vizibil sănătatea acestora trebuie să acorzi atenţie dietei de zi cu zi. Cercetările arată că persoanele care iau vitamine, în special biotină (o vitamină hidrosolubliă) contribuie la întărirea unghiilor. De asemenea, aceasta vitamina ajută la creşterea mai rapidă a unghiilor, contribuie la catifelarea acestora şi stimulează formarea de noi celule. Iata mai jos citeva sfaturi pentru sanatatea unghiilor.
Alimentele cu un conţinut bogat în biotină sunt: carnea de pui, de miel, de porc, de vită sau viţel, drojdia de bere, soia, laptele, brânza, peştele de apă sărată, ouă şi tărâţe de orez.
Calciul este şi el important pentru sănătatea unghiilor. Însă, consumul alimentelor bogate în calciu (în spscial lactate) nu este suficient. Trebuie să te asiguri că ai o alimentaţie bogată în vitamina D, deoarece aceasta ajută la fixarea calciului în organism. Aşadar, consumă cât mai mult somon, lapte de vacă sau de soia, ton în ulei, iaurt şi cereale integrale.
Pe de altă parte, vitaminele din complexul B lucrează împreună pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui la nivelul unghiilor, contribuind astfel la întărirea lor.Încearcă să incluzi în dieta ta dovleceii mici, sparanghelul, ciupercile, broccoli, macroul, carnea de curcan, roşiile, avocado, mazărea, fasolea roşie, , stridiile, creveţii şi brânza de vaci.
Mineralele precum fier, zinc sau cupru au şi ele un rol important atunci când vine vorba de îngrijirea unghiilor. Ele contribuie la întărirea ţesuturilor, iar zincul, în particular, previne apariţia petelor albe pe unghii. Cele mai bogate alimente în fier sunt: spanacul, ficatul de pui, gălbenuşul de ou, nucile, caisel uscate, mazărea şi lintea. În ceea ce priveşte aportul de zinc consumă scoici, orez maro, brânză, ouă, carne de curcan, mazăre şi linte. Cuprul este larg răspândit în alimente, însă în găseşti în deosebi în ficat, nuci, legume şi în majoritatea cerealelor.
Sursa: http://ro.news.yahoo.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu