In prepararea multor prăjituri se foloseşte coajă rasă de portocale,
lămâi şi limes. Este atât de aromată, încât transformă complet până şi
un desert banal.
Problema este că, pentru a face fructele cât mai atrăgătoare pentru
clienţi, comercianţii stropesc citricele (şi nu numai) cu un strat
subţire de ceară. Acesta le conferă luciu, dar modifică uşor şi gustul
cojii.
Deşi nu s-a demonstrat că această ceară este toxică, nu strică să ştii cum să o îndepărtezi.
Sub jet de apă fierbinte (cât de fierbinte suportă mână, nu clocotită!),
foloseşte o perie de plastic pentru a freca bine întreaga suprafaţă a
fructului. E indicat ca peria folosită să fie dedicată acestei
operaţiuni (adică să fie nouă). Cea folosită pentru vase conţine
reziduuri de detergent şi nu e tocmai bine ca acestea să ajungă pe
fruct. Apoi clăteşte fructul cu apă rece şi sterge-l cu un prosop de
hârtie. Acum te poţi bucura de fructe fără ceară!
www.goodfood.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu