Mancaruri bune pentru dezvoltarea creierului

Mancarurile bogate in componente precum antioxidanti si omega 3 pot imbunatati sanatatea creierului si memoria, spun expertii.
Iata sase lucruri, de la fructe pana la peste, care fac bine la materia cenusie.


Nucile
Un studiu din 2009 publicat in Journal of Nutrition arata ca dietele in care nucile reprezinta 2% duc la incetinirea semnelor de imbatranire in creierul sobolanilor, inclusiv imbunatateste abilitatea creierului de a functiona si de a procesa informatii.

De asemenea, un alt studiu, din 2010, arata ca soarecii cu Alzheimer au aratat capacitate mai buna de invatare, de memorare si de coordonare locomotorie dupa ce au fost hraniti cu nuci.
Nucile contin cantitati mari de antioxidanti.

Morcovi
Se stie deja ca morcovii sunt buni pentru vedere, acum aflam ca sunt buni si pentru creier. Acestia contin luteolina, care reduce deficientele de memorie aduse de inaintarea in varsta si inflamatiile in creier. Un studiu arata ca soarecii a caror dieta a fost suplimentata cu 20 de miligrame de luteolina au inregistrat o scadere a inflamatiilor in creier.

Substanta aduce, de asemenea, memoria la nivelul soarecilor tineri.Luteolina mai este continuta de uleiul de masline, ardei grasi si telina.

Afine
Adauga afinele bogate in vitamine la dieta ta si poti sa-ti imbunatatesti memoria. Un studiu publicat in 2010 arata ca dupa 12 saptamani de cura cu suc de afine zilnic, noua adulti care incepusera sa experimenteze probleme de memorie au aratat abilitati imbunatatite de invatare comparativ cu un grup similar de adulti care nu au urmat cura. Cei care au baut suc de afine au aratat, de asemenea, reducerea simptomelor de depresie.

Peste
Desi cercetarile recente arata ca suplimentele de ulei de peste nu ajuta la combaterea declinului cognitiv inregistrat la oameni cu Alzheimer, alte studii arata daca mancam peste bogat in omega 3 putem incetini declinul cognitiv tipic care vine cu varsta.Un studiu din 2005 arata ca oamenii de peste 65 de ani care au mancat doua mese de peste pe saptamana timp de sase ani au inregistrat cu 13% mai putin scaderea abilitatilor cognitive, comparativ cu persoanele care nu au mancat peste in mod regulat.
Cafea si ceai
Cafeaua si ceaiul fac mai mult decat sa ne tina treji dimineata. Studiile arata ca previn Alzheimer si imbunatatesc functiile cognitive.Cercetatorii care le-au dat cafea soarecilor programati genetic sa dezvolte Alzheimer au observat ca boala da semne de incetinire sau nu s-a dezvoltat niciodata.

Ceaiul are efecte protective asupra creierului, de asemenea. Bautorii de ceai s-au descurcat mai bine la teste de memorie si procesarea informatiei decat cei care nu beau ceai, potrivit unui studiu in randul a 716 chinezi adulti si 55 chinezi batrani.

Spanacul
Sfatul mamei de a manca spanac este sustinut de dovezi stiintifice. Spanacul este bogat in vitaminele C si E, care imbunatatesc abilitatile cognitive.Un studiu din 2000 arata ca sobolanii a caror dieta a fost suplimentata cu vitamina E au experimentat o crestere cu intre 500 si 900 la suta a tesutului creierului intr-o perioada de opt luni.

Un alt studiu din 2000 arata ca sobolanii care imbatranesc au inregistrat imbunatatiri ale deficientelor de memorie si locomotorii dupa ce au mancat mai mult spanac, mai multe capsuni si afine.


Sursa: http://www.parinti.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu