Cartofi Boulangère
Pentru mesele festive serveşte garnituri simplu de preparat, dar care să impresioneze
Ingrediente
puţin ulei de măsline
900g de cartofi
1 ceapă
2 căţei de usturoi
pătrunjel tocat
sare
piper
250ml de supă de pui.
900g de cartofi
1 ceapă
2 căţei de usturoi
pătrunjel tocat
sare
piper
250ml de supă de pui.
Mod de preparare
- 1. Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se unge o tavă pătrată adâncă de 20cm cu puţin ulei de măsline. Se decojesc şi se feliază subţire 900g de cartofi; se feliază 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se aşază straturi alternative de ceapă şi usturoi şi cartofi, presărând peste fiecare strat pătrunjel tocat, sare şi piper. Se stropeşte totul cu puţin ulei şi se toarnă 250ml de supă de pui.
- 2. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace 45 de minute. Se îndepărtează folia şi se lasă la cuptor încă 30 de minute sau până când se înmoaie. Se poate tăia rotund cu ajutorul unor forme sau se pot scoate cu lingura direct din tavă.
- 3. Înainte de coacere se pot adăuga, după preferinţe, felii de roşii deasupra cartofilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu