Biscotti cu fistic si coacaze
Acesti biscuiti italienesti pot deveni oricand cadoul ideal de Sarbatori, mai ales in vremuri de criza. Reteta nu foloseste deloc grasime,
Timp de preparare: Mediu
Numar de portii: 16-20 biscotti
Complexitate: usor
Ingrediente
165 g zahar
2 oua
5 ml esenta de vanilie
4 g praf de copt
1 g sare
440 g faina de cozonac
125 g fistic fara coaja, tocat
125 g coacaze desidratate sau proaspete
Numar de portii: 16-20 biscotti
Complexitate: usor
Ingrediente
165 g zahar
2 oua
5 ml esenta de vanilie
4 g praf de copt
1 g sare
440 g faina de cozonac
125 g fistic fara coaja, tocat
125 g coacaze desidratate sau proaspete
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Tapetati o tava cu hartie de copt.Bateti zaharul cu ouale, folosind un mixer, pentru 5 minute sau pana cand compozitia se umfla.Adaugati esenta de vanilie si amestecati. Separat, amestecati praful de copt, faina si sarea, apoi adaugatile peste amestecul de oul. Mixati pana la omogenizare.
Puneti fisticul si coacazele. Rulati aluatul intr-un dreptunghi de 30 x 9 cm si puneti-l in tava pregatita.
Coaceti pentru 25 de minute sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca si intareasca. Lasati sa se raceasca pentru 10 minute.
Taiati biscottiul in felii de 1-2 cm. Puneti feliile inapoi in tava si mai dati la cuptor pentru 10 minute. Scoateti-le, intoarceti-le pe partea cealalta, si mai coaceti-le pentru 10 minute.
Lasati sa se raceasca si puneti-le la pastrat in camara, acoperite.
Sursa:http://www.ecuisine.ro/, Foto:http://dartmansworldofwonder.blogspot.ro/2011/12/blog-post.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu