Cum scapam de medicamentele expirate?

Medicamentele a caror data de valabilitate a expirat nu trebuie aruncate la intamplare.

Cand ai facut ultima oara curatenie in sertarul cu medicamente? Poate acum ar fi un moment bun, dar ia aminte mai intai la sfaturile noastre.

Deseurile medicale sunt adeseori toxice, asa ca pentru binele mediului inconjurator, ar fi bine sa facem o fapta buna si sa nu aruncam medicamentele care nu mai sunt valabile oriunde.

Nu administrati NICIODATA medicamente expirate si verificati intotdeauna termenul de valabilitate inainte sa luati o pastila din farmacia personala. Efectele acestora nu vor fi doar ineficiente in raport cu afectiunea, ci ar putea afecta alte parti ale organismului.

Cele mai importante trei reguli atunci cand vine vorba de renuntarea la medicamente vechi sunt:

1. Nu aruncati medicamentele in toaleta. Studii de mediu desfasurate recent arata ca impactul acestora asupra apei poate sa afecteze pestii sau pot duce uneori chiar la otravirea oamenilor. Exista insa si exceptii de la regula. Cititi mai intai prospectul pentru a afla cea mai buna metoda de distrugere recomandata de producatorii medicamentului.

2. Protejati copiii si animalele de casa de posibilitatea de a intra in contact cu medicamentele expirate. Zdrobiti pastilele iesite din termenul de valabilitate si lasati-le sa se dizolve in apa. Adaugati apoi rumegus sau orice alt material care ar putea sa absoarba medicamentul si sa-i tina totodata departe de recipient pe copii si animale. Pune apoi recipientul intr-o punga de plastic biodegradabila inainte de a-l arunca. Arunca de asemenea si retete vechi pentru a nu cumpara din nou aceleasi medicamente si alta data, pentru o alta infectie care pare asemanatoare.

3. Mergeti la farmacie. Pe prospectul celor mai multe medicamente este inscris indemnul de a merge la farmacist pentru a primi indrumari despre cum si unde putem arunca medicamentele vechi sau chiar pentru a le lasa acolo, astfel incat farmacia sa arunce toate deseurile medicale in locuri special destinate acestora.


Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu