Temperaturile ridicate ne îndeamnă să ne îmbrăcăm cât mai sumar, iar
pentru un look perfect trebuie să acordăm o deosebită atenție îngrijrii
picioarelor.
Pedichiură profesionistă
Dacă până acum ți-ai făcut pedichiura singură, acum este timpul să mergi la un salon profesionist pentru a îndepărta orice efect negativ al iernii: unghii îngălbenite, piele moartă, striații etc.
Exfoliază!
Este bine ca cel puțin o dată pe săptămână să îți exfoliezi picioarele pentru a îndepărta pielea moartă.
Din când în când poți folosi un scrub cu particule abrazive, iar de 2-3 pe săptămână poți urma un tratament simplu pe bază de ingrediente naturale.
Înmoaie-ți picioarele timp de 15 minute într-o soluție preparată din sucul unei lămâi și o ceașcă de lapte. La sfârșit folosește o piatră ponce pentru a îndepărta definitiv pielea moarta.
Hidratează
După fiecare duș aplică pe picioare o cremă hidratantă, întrucât pielea din această zonă se usucă destul de ușor. Pentru un plus de strălucire folosește o loțiune care conține glicerină și vitamina E.
Pont: În cazul în care ai pielea grasă, în locul cremei hidratante folosește iaurt, deoarece nu îngrașă pielea.
Fii blanda cu picioarele tale
Foloseste un tratament de picioare pentru a indeparta pielea uscata. Daca ti-ai petrecut toata ziua facand drumetii, este recomandat ca la sfarsitul zilei sa-ti inmoi picioarele in apa calduta si sa le tii ridicate timp de 10 minute. Acest lucru iti va ajuta sistemul circulator sa se elibereze de tensiunea acumulata pe parcursul zilei. Dupa baie, iti poti masa picioarele cu o crema emolienta care a fost tinuta in prealabil in frigider. Efectul revigorator este garantat. De asemenea crema emolienta te ajuta daca ai probleme de deshidratare a picioarelor sau daca ai pielea foarte uscata.
Ocupa-te in special de unghiile de la picioare, care sunt cele mai vulnerabile. Daca ai o rana pe patul unghial, aceasta se poate infecta rapid, asa ca este recomandabil sa vizitezi un specialist.
Spune ‘adio’ basicilor
Ai grija la basici - trateaza zonele piciorului tau care sunt predispuse la basici inainte ca acestea sa apara. Poti sa folosesti produsele din farmacii special pentru asa ceva, sau poti sa folosesti niste plasturi pentru basici.
Nu sparge basicile! Basica si fluidul din interior actioneaza ca sterilizant natural pentru rana in sine. Aplica un bandaj pentru a proteja basica sau un plasture.
Picioare fara ciuperci
Vara este anotimpul ideal pentru infectiile fungice, deoarece ele au mediul propice dezvoltarii – ele se dezvolta in locurile umede si neaerisite. Pentru a te pazi de infectiile fungice urmeaza acesti pasi.
-Pastreaza-ti picioarele curate si uscate. Aplica o crema antifungica pe orice zona a piciorului care este crapata sau care se exfoliaza.
-Foloseste deodorant de picioare. Ingredientul activ, hidroxidul de aluminiu, impiedica transpiratia.
-Poarta ciorapi facuti din fibre acrilice, nu din bumbac, si schimba sosetele cel putin o data pe zi.
-Scapa de parul de pe degetele picioarelor.
Il ai si stim ca nu-l doresti acolo. Ai incercat deja sa-l smulgi sau chiar sa-l epilezi cu ceara? Noi iti spunem ca epilarea cu laser este o metoda foarte buna de a scapa o data pentru totdeauna de aceasta problema. Aceasta metoda este foarte des intalnita si nici nu este foarte scumpa deoarece suprafata este mica.
Potrivit opiniei medicilor, laserul produce fascicule de lumina focalizata, care sunt absorbite de pigmentii din foliculele de par de sub piele, si sunt convertite in caldura, caldura ce distruge foliculul de par si previne cresterea parului. Pentru acest tratament nu ai nevoie de anestezie, iar majoritatea pacientilor nu simt mai nimic, poate o senzatie de ciupitura
Nu trebuie sa uiti de faptul ca degetele tale si in general picioarele au si ele nevoie de protectie solara asa cum are si restul corpului - aplica o lotiune de protectie solara cu 20-30 de minute inainte sa iesi din casa.
Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com; http://www.perfectlady.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu