Ce alimente mai pot fi folosite la curatenie?
Otetul, sucul de lamaie si sarea sunt cele
mai cunoscute alternative la produsele de curatare pe baza de produse
chimice. Exista insa si alte produse alimentare care pot fi folosite cu
succes pentru curatenie, relateaza Huffington Post.
1.Coaja de banana. Acestea pot fi folosite pentru a curata obiectele din argint. Cu partea interioara a cojii se lustruiesc suprafetele de argint.
2.Castravetii. Feliile de castravete pot fi folosite
pentru a lustrui castroanele, oalele, chiuveta sau tigaile fabricate
din otel inoxidabil. Castravetii pot fi folositi si pentru a indeparta
urmele de creion de pe pereti.
3.Ceapa. Gratarul se curata foarte bine daca
folosesti ceapa taiata in jumatati. Gratarul incins se freaca folosind o
jumatate de ceapa infipta intr-o furculita.
4.Nucile. O nuca taiata in doua poate fi folosita
pentru a indeparta zgarieturile de pe mobilierul din lemn. Uleiurile
naturale din nuci sunt cele care au acest efect.
5.Ketchup-ul. Acesta poate fi folosit pentru a
lustrui orice obiect produs din cupru. Aciditatea rosiilor face ca
suprafetele din cupru sa straluceasca.
6.Uleiul de masline. Se poate utiliza pentru a face
sa straluceasca tigaile sau oalele produse din otel inoxidabil. Tigaile
din fier se pot curata cu un amestec produs din ulei de masline si sare
grunjoasa.
Sursa: http://www.a1.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu