La cit timp se schimba periuta de dinti

La cat timp iti schimbi periuta de dinti? Indiferent de marca pe care o preferi sau o alegi, este important atat tipul de perie, forma dar mai ales intervalul la care este schimbata. nu numai producatorii( care au interes, normal) dar si medicii stomatologi recomanda schimbarea periutei de dinti la cel mult 3 luni dupa utilizare.
Se schimba periodic si marca de pasta de dinti, si alternate cele care contin fluor.
Miscarea periutei de dinti este de asemenea o etapa importanta in procesul periajului. Tehnica de periaj folosita este extrem de importanta.Periuta trebuie miscata vertical, si niciodata orizontal. Pentru ca nu curata spatiile interdentare, ci doar irita gingia, care la inflamatie, actioneaza mai ciudat decat alte tesuturi ale corpului ce se ” umfla”. Gingia, dupa inflamatii repetate, se retrage “pleaca” de pe dinţi, dezgolind radacinile. Periajul sanatos presupune ca periuta sa fie tinuta aproape perpendicular pe dinti, usor inclinata spre gingie. Miscarea este dinspr gingie spre marginea libera a dintelui, de la rosu spre alb. Se incepe din partea dreapta, de sus, se periaza fetele externe situate spre obraz si buze, apoi cele interne, dispuse spre limba.
Periutele de duritate medie, cele mai utilizate, pe ambalaj scrie medium sau normal se utilizeaza la pesoanle fara prbleme si cu dantura ingrijita.

de duritate mare se folosesc la persoanele care nu au foarte multe plombe peticitela nivelul dintilor. Asigura o pentru o curatare intensa, de aceea sunt indicate fumatorilor si persoanelor care beau cafea,vin rosu, ceai negru, cu grija la gingie.
de duritate mica – pentru persoane cu dinti sensibili si gingii foarte sensibile.
Pentru a obtine dinti mai albi nu trebuie sa frecati cu putere dintii, acest proces avand ca rezultat crearea unor denivelari la baza dintelui, pierderea plombelor de colet si slabirea radacinii dintilor. Presiunea exercitata pe periuta trebuie sa fie usoara, constanat si ferma, dar nu prea putenica.

Chiar daca gingiile sangereaza, nu trebuie sa renuntam la periaj, ci doar sa folosim pasta de dinti sau apa de gura cu agenti calmanti si antiinflamatori. Atentie insa la cele care contin Clorhexin care in timp coloreaza in galben dintii.


Sursa:www.csid.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu