Sterilizatul borcanelor


Dat fiind faptul ca e sezonul dulceturilor, al muraturilor si al conservelor am sa va prezint mai jos citeva sfaturi despre cum sa sterilizam borcanele pentru a preveni contaminarea şi prelungi perioada de valabilitate a produselor făcute în casă.

• Preîncălzeşte cuptorul la 110˚ C. Spală borcanele şi capacele acestora cu apă caldă şi detergent. Clăteşte-le bine. Apoi scunfundă-le într-un vas mare cu apă rece.
• Adu apa la punctul de fierbere. Dă focul mai mic, acoperă vasul cu un capac şi fierbe 10 minute. Pregăteşte-ţi o tavă acoperită cu un prosop curat.
• Folosind un cleşte, scoate borcanele şi capacele şi pune-le cu gura în jos pe tavă. Apoi bagă tava la cuptor 15 minute.

Pont: Evită şocurile termice. Sosurile sau dulceţurile calde se pun în borcane calde, iar cele reci în borcane reci. Altfel borcanele se vor sparge, lăsându-te cu multe cioburi şi o mizerie de care în mod sigur te poţi lipsi.

Sursa: www.goodfood.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu