Spune adio prânzurilor anoste şi pregăteşte-ţi cea mai delicioasă salată de până acum.
1. Se amestecă creveţi gata făcuţi cu felii de mango,
castravete, ceapă verde, frunze de coriandru sau de mentă, un ardei iute
roşu, tocat, puţin sos de peşte, ulei de susan şi zeamă de lime.
2. Se amestecă cartofi noi fierţi şi tăiaţi în jumătate
(e bine să fie calzi) cu somon afumat, rupt în fâşii sau o conservă de
ton, capere, smântână, zeamă de lămâie şi mărar tocat.
3. Se fierbe cuşcuş sau grâu bulgur şi se amestecă bine
cu seminţe de rodie, bucăţele de feta, ceapă verde, mentă tocată şi
pătrunjel, zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
4. Se aşază pe o farfurie pepene galben copt,
mozzarella de bivoliţă şi prosciutto. Se toarnă deasupra un dressing
făcut din puţin ghimbir confiat tăiat cubuleţe, sirop de ghimbir, ulei
de măsline, zeamă de lămâie şi piper negru din plin.
5. Se amestecă laolaltă linte verde fiartă cu pui gata
făcut, rupt în fâşii, felii de ceapă roşie, frunze de spanac, roşii
cherry tăiate în jumătăţi şi un dressing de muştar Dijon.
6. Se taie în felii foarte subţiri fenicul, ridichi şi
mere şi se aranjează pe o farfurie alături de piept de raţă afumat,
năsturel, suc de portocale şi ulei de măsline.
7. Se stropesc bucăţi mici de ciabatta cu ulei de
măsline şi se dau la cuptor la 200ºC/gaz 6 timp de 5-10 minute, până
când devin crocante. Se amestecă bine cu roşii coapte tocate, măsline,
ardei copţi, castravete tăiat cubuleţe, pătrunjel şi se stropeşte totul
cu oţet din vin roşu.
8. Se amestecă macrou afumat, rupt în bucăţi, năsturel,
seminţe de floarea-soarelui, sfeclă şi avocado. Se stropeşte cu
smântână dulce amestecată cu sos de hrean şi se presară cu chives.
9. Se amestecă orez sălbatic şi orez basmati cu
bucăţele de brânză de capră, stafide, morcov ras, fulgi de migdale
prăjite şi spanac. Se face un dressing din zeamă de lămâie, chimion şi
ulei de măsline.
10. Se amestecă laolaltă mix de frunze de salată cu
bacon prăjit, avocado, fâşii de pui gata făcut, seminţe de pin prăjite
şi parmezan. Se serveşte cu mujdei de usturoi.
Sursa: http://www.goodfood.ro; foto:http://www.bimbo-catering.hr
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu