Sucuri bune in diverse afectiuni


Incepe administrarea de sucuri de fructe si legume cu multa-multa cumpatare. Incepe cu 10 ml pe la patru luni, cand incepi si diversificarea, si creste portia zilnica treptat pana pe la 125 ml, cantitatea maxima recomandata unui pici de un anisor.
Retine ca nu este nevoie sa-i umpli zilnic stomacelul cu fructe si legume stoarse, pentru ca nu se compara cu produsul natural, care ii este folositor de la coaja pana la miez (acolo unde este cazul). Pastreaza sucurile pentru momentele dificile, cand bebe nu este in forma maxima.

Iata ce probleme poti rezolva cu ele:

Suc de prune pentru constipatie.

Stoarce 100 ml de zeama de prune si amestec-o cu aceeasi cantitate de apa. Da-i bebelusului de doua ori pe zi, ca o masa in plus.

Suc de mere, morcov si sfecla pentru anemie.

Acest amestec contine vitaminele A si C, astfel incat imbunatateste metabolismul si combate anemia. Ai nevoie de doua mere, un morcov si un sfert de sfecla rosie, pe care le poti da prin razatoare si apoi stoarce zeama sau le poti procesa cu ajutorul robotului de bucatarie.

Suc de mere, struguri si lamaie pentru energie.

Crezi ca pustiul tau este cam apatic?  Rezolvi situatia imediat astfel: amesteca zeama de la doua mere, un strugure mare (de preferat fara samburi) si o felie de lamaie, cu tot cu coaja (cauta lamai cu coaja necerata).

Suc de mere si banane pentru astm.

Un studiu facut in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca acest amestec de sucuri previne astmul si problemele respiratorii ale copiilor.

Suc de morcovi pentru tuse.

Polivalentul morcov iti vine in ajutor si aici: da prin razatoare doi morcovi medii si adauga 2-3 linguri cu zahar. Amesteca bine pana ce acesta se topeste si lasa la macerat peste noapte. Scurge siropul lasat si da-i copilului cate o lingura, de trei ori pe zi.
  • In folclorul mamicilor se spune ca orice fruct al carui nume incepe cu „p“ ajuta la destinderea intestinala a copilului.
Sursa:www.mami.ro, foto:http://dieta.ele.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu