Sfaturi pentru stimularea imunitatii

Simplu: gasesti trucuri noi de gatire, prezentare si servire!
1.    Seminte
Da prin rasnita seminte de in, migdale si de floarea soarelui pana cand obtii o pudra fina. Aceasta are un gust placut, dulceag si o poti adauga peste orice mancarica, iaurt, desert pe care micutul il prefera, fara ca el sa-si dea seama ca serveste ceva in plus. Fii atenta sa primeasca zilnic cam 2 linguri, pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat. Pudra magica ii ofera micutului acizi grasi esentiali si minerale care stimuleaza activitatea sistemului imunitar si previne inflamatia la nivelul tractului respirator.

2.    Uleiul de luminita noptii
In farmaciile tip Plafar se gaseste sub forma de capsule. Cumpara din cele de 1000 mg. Inteapa cu un ac capsula si pune uleiul peste alimentele pe care copilul tau le va servi in ziua respectiva. Are o aroma atat de fina, incat nici nu va fi sesizata de micutul mofturos! Dozele zilnice variaza intre 1000 si 2000 mg pentru un sistem imunitar de invidiat.

3.    Pestele
Incurajeaza-ti micutul sa pape peste. Nu vrea nici in ruptul capului? Cumpara capsule cu ulei de cod si da-i cate una in fiecare zi.
Le va accepta usor, pentru ca sunt invelite intr-un material masticabil, cu arome de fructe. Ii poti spune ca sunt bombonele care-l fac mare si sanatos. Pestele si uleiul de peste contine vitaminele A si D, acizi grasi esentiali Omega 3, care pot scadea numarul de infectii.

4.    Sucuri de fructe si legume
Pregateste-i un suc proaspat de portocale si mere amestecate cu legume crude (sfecla rosie, morcov, telina, spanac), cu ajutorul unui blender. Acest suc ii va da vitamina C atat de necesara in lupta cu virusii, biolavonoide, esentiale pentru o imunitate de fier.

5.    Usturoiul
Este un antibiotic minunat si extrem de eficient mai ales daca este consumat proaspat si crud. Ca sa-l detemini pe micutul tau sa-l consume fara sa strambe din nas, piseaza doi catei si amesteca-i cu sucuri proaspete de fructe care sunt destul de dulci sau cu un piure de legume. Daca nu vrea, atunci pune-i in mancarica lui preferata. Important e sa ajunga in stomacelul lui, pentru a-si face efectul in organism.

  Sursa:http://www.mami.ro, foto:http://www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu