O altfel de "editura" - Carti din Tei


   Navigand internetul in cautare de informatii interesante pentru voi am dat peste o chestie de care nu stiam si pe care vreau sa o impartasesc cu voi. 
   Se pare ca in Romania exista o "editura" care traduce si ofera cititorilor carti gratuit, singura lor "dorinta" e aceea de a da mai departe cartile si de a face cunoscuta activitatea lor. Cartile traduse de catre acestia sunt carti "despre agricultura ecologică, permacultură, arhitectura naturală, energii alternative, peak oil, economie alternativă și alte subiecte ignorate de mass-media." dupa cum spun ei .
     TEI - Traduceri Ecologice Independente asteapta pe oricine se incadreaza intr-una din categoriile de mai jos si doreste sa ajute, sa trimita un mail pe adresa : carti.din.tei [a rond] gmail.com.

Iata citeva informatii :


Indiferent că ești sau nu cunoscător de limbi străine, poți pune umărul la TEI! Citește mai jos cum.
Atenție! Repetăm – TEI nu acceptă și nu cere donații în bani sau în natură. Singurele moduri în care poți contribui la TEI sunt expuse mai jos.
(În caz că vrei să faci o donație în bani, te sfătuim să iei una sau multe cărți traduse de noi și – de toată suma de bani disponibilă – să le tipărești acasă, la birou sau la un centru de copiere și să le faci cadou prietenilor și neprietenilor, tineri sau bătrâni, orășeni sau săteni. Dacă vrei, poți să faci poze și/sau să ne spui și nouă de acest lucru, ca să ne bucurăm împreună cu tine că informația se răspândește. Doar dacă vrei – firește, nu sunt obligatorii nici pozele, nici “lauda de sine”. Totuși, credem sincer că o carte de la TEI – tipărită, frumos legată și împachetată – este un cadou grozav. Mai ales că nu trebuie să îl cumperi de nicăieri. :) ).

1.      Pentru cei care cunosc limbile engleză sau franceză
 Dacă te simți stăpân pe limba engleză sau franceză și îți poți sacrifica câteva ore lunar pentru a traduce împreună cu noi 10 – 20 de pagini din câteva cărți excepționale, dă-ne de știre la adresa de mail: carti.din.tei [a rond] gmail.com. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât vom putea traduce mai multe volume într-un timp din ce în ce mai scurt și vom putea răspândi mai ușor și mai bine informațiile din cărțile TEI.
De asemenea, avem mare nevoie de redactori de limbă engleză și franceză. Dă-ne un mail la aceeași adresă și discutăm toate cele necesare.

2.      Pentru cei care nu cunosc limbile engleză sau franceză
Chiar dacă nu ești atât de deprins cu o limbă străină, tot ne poți fi de mare folos – dă mai departe cărțile din colecția TEI. Dacă ai un blog, anunță-ți cititorii despre noi și blogul nostru. Dacă ai cont de facebook, intră pe pagina noastră – clic aici, abonează-te sau împrietenește-te cu noi și distribuie actualizările noastre (deși suntem pasionați și de ecologie, promitem că nu te vom sâcâi cu poze cu căței, pisici și nu te vom invita să joci Farmville :) ). Anunță-ți prietenii despre existența TEI, recomandă și/sau tipărește cărțile traduse de noi, fă-le cadou, eventual ține întotdeauna câteva în mașină ca să le ai la îndemână când vrei să dăruiești ceva. Poți chiar să-ți enervezi socrii dându-le din când în când citate din cărțile TEI, promitem că nu ne supărăm. :)  
Suntem siguri că, pe măsură ce crește numărul oamenilor care știu despre TEI, citesc și aplică cele scrise în cărțile noastre, vom fi o țară din ce în ce mai greu de mințit, de controlat și de cumpărat.

3.      Pentru cei specializați în DTP și corectură de text
 Dacă ai cunoștințe temeinice de DTP și crezi că poți să generezi cărți respectând formatul cărților deja publicate în TEI, scrie-ne un mail la carti.din.tei [a rond] gmail.com. Toate cărțile TEI publicate până în acest moment au fost editate în Adobe InDesign, dar atâta vreme cât produsul finit respectă aceleași cerințe și linie grafică de până acum, programul pe care îl stăpânești nu este atât de important pentru noi.
 Dacă ești un bun cunoscător al regulilor de ortografie și punctuație ale limbii române, dă-ne de știre la carti.din.tei [a rond] gmail.com, s-ar putea să avem nevoie de mâna ta de ajutor.
Indiferent de cum poți sau cum alegi să ne dai o mână de ajutor, îți mulțumim!

Aici puteti accesa site-ul lor :  http://cartidintei.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu