Ce nu trebuie sa accepte parintii la copii?

De la primul tipat al noului-nascut pana la terminarea adolescentei se ivesc pe parcurs probleme care dau de gandit parintilor si cer mijloace rationale de rezolvare.De obicei solutionarea se face in conformitate cu temperamentele parintilor si ale copiilor. A te conduce dupa temperament si nu dupa judecata este o greseala.
Nici o pedagogie nu poate inlocui bunul simt si ratiunea.Viata familiala trebuie organizata de parinti. Greselile de comportare ale parintilor fata de copil duc la conflicte repetate, transformand copilul in tiranul casei.
    Iata ce nu trebuie sa accepte parintii la copil:

    1) EGOISMUL, adica dragostea exagerata de sine, care nu este ceva innascut, permanent si nemodificabil; nici un copil nu este egoist, altruist sau ipocrit din nastere. Egoismul este de cele mai multe ori un rezultat al rasfatului.

    2) RASFATAREA se confunda de multe ori cu alintarea, insa exista deosebiri intre ele: oricarui copil ii place sa fie alintat. Daca alintarea este exagerata, trecandu-se peste masura normalului se ajunge la faza anormala de rasfat. Sa nu uitam ca rasfatul si egoismul copilului sunt frati gemeni.

    3) MINCIUNA. De multe ori, in mod inconstient, parintii invata copilul sa minta, prin promisiuni zilnice care nu sunt indeplinite ca si prin multe alte atitudini ale adultilor.

    4) INCAPATANAREA. Un copil e etichetat ca fiind incapatanat, daca persista cu indarjire intr-o atitudine negativa fata de o obligatie impusa de adulti. Ea este o straduinta nerationala intr-o comportare negativa. Sa nu se confunde incapatanarea cu ambitia. Ambitia este un sentiment constructiv, care poate deveni creator. 
     
    Sursa:www.parinti.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu