Important pentru fete

    Studiile arata ca 8 din 10 femei nu au sutien pe masura, ci prea mic, iar expertii sustin ca a purta un sutien nepotrivit este extrem de periculos. De cele mai multe ori, femeile aleg un sutien cu cupele supra-evaluate si cu bretelele prea mici.
   Un sutien nepotrivit poate declansa diverse afectiuni, unele dintre ele fara nicio legatura intre ele, precum iritatii, dureri de cap, sindromul intestinului iritabil, tendinita. Indiciile purtarii unui sutien nepotrivit sunt: spatele cocosat, afectiuni ale diafragmei si boli pulmonare restrictive.
   Cele mai mari probleme le au femeile care poarte sutiene cu cupele prea mari, ceea ce face ca bretelele sa fie prea mari, motiv pentru care sunt mereu stranse, ceea ce duce reflex la aplecarea inainte a spatelui si a gatului, ceea ce modifica forma coloanei vertebrale si produce tensiune in cutia toracica si un disconfort general.

Citeste si: Cum afli ce masura porti la sutien

Sutienele traditionale sunt adesea prea stranse in jurul coastelor, creand un punct de pivot la mijlocul spatelui, impartindu-l in doua zone mai mici care nu functioneaza la fel de eficient, iar o lipsa de in fata poate sa deformeze si partea de jos a spatelui. Toate acestea pun o presiune nedorita pe diafragma, care afecteaza procesul respirator mai ales in cazul celor care petrec ore in sir pe scaunul de la birou, ceea ce duce la probleme de digestie si la sindromul intestinului iritabil. Bretelele prea stranse cauzeaza iritatii ale pielii si afecteaza circulatia sangelui, afecteaza nervii vertebrali si produce, pe care de consecinta dureri de cap.

Citeste si: Cum sa-ti ingrijesti sanii in functie de varsta

Cum sa alegi sutienul potrivit:
- bretelele trebui sa nu intre adanc in piele, ci sa se potriveasca intr-un mod confortabil pe corp; 
- banda din spate trebui sa stea fara sa se ridice prea sus inspre zona umerilor, sau sa intre in carne si sa se rasuceasca spre interior; 
- sutienul cu o masura perfecta ar trebui sa lase loc pentru doua degete la spate si pentru unul in fata, intre cupe.   




Sursa: http://www.femeia.ro/      Foto:http://www.kudika.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu