Sugestii de alimente pentru dezvoltarea creierul la copii

Somonul - este regele mancarurilor sanatoase pentru creier. Asta pentru ca este bogat in acizi grasi omega-3 DHA si EPA, ambii esentiali pentru functionarea, dar si pentru cresterea creierului. Teste recente au demonstrat ca acizii grasi continuti de somon cresc performantele intelectuale la copiii scolari si sunt importanti in dezvoltarea ochilor.

Ouale - contin in galbenus colina, o amina din complexul vitaminei B care ajuta la dezvoltarea creierului. Galbenusul oului contine colesterol, un alt compus important in structura creierului. Un ou dat de trei ori pe saptamana, la micul dejun, este de ajuns pentru un copil intre 1 si 3 ani.

Untul de arahide – este o sursa buna de vitamina E, un antioxidant puternic ce protejeaza membranele nervoase.


Cerealele integrale - contin glucoza, de care creierul are nevoie constant. Nu doar cerealele, dar si painea e preferabil sa fie din cereale integrale.

Legumele intens colorate (rosiile, cartofii dulci, dovleacul, morcovii, spanacul) - sunt cea mai buna sursa de antioxidanti, care mentin celulele nervoase sanatoase.

Carnea de vita – fierul si zincul continute de aceasta sunt elemente importante in mentinerea energiei si concentrarii copiilor.

Lactatele - sunt importante in dezvoltarea intregului organism, iar calciul, magneziul si vitaminele din complexul B au un impact major asupra functiei nervoase.
Untul de arahide este usor de introdus in alimentatie in primii ani de viata ai copilului, prin sandvisuri cu felii de banane si bucatele de ananas.

Sursa:www.mami.ro;Foto:http://sanatate.bzi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu