Masti pentru tenul sensibil

Vantul puternic si frigul de afara iti irita tenul si-l usuca in exces? Nu te ingrijora! Ingrijeste-l cum se cuvine cu ajutorul mastilor naturale preparate in casa.

Masca cu iaurt si banane hidrateaza pielea

Paseaza o jumatate de banana bine coapta cu ajutorul unei furculite si adauga peste ea doua lingurite cu iaurt gras sau cu smantana si una cu miere. Amesteca-le bine pana cand pasta omogena poate fi aplicata pe ten. Banana impreuna cu iaurtul hidrateaza in profunzile tesuturile si mierea are efect nutritiv, revitalizand tenul mai bine decat orice crema scumpa.

Glicerina reduce inflamatia

Ai obrajii rosii si te ustura din cauza frigului? Prepara o masca cu efect calmant din doua lingurite cu miere, un albus batut spuma, doua lingurite de glicerina si doua linguri cu faina. Lasi mixtura sa actioneze pe ten 15 minute, apoi o indepartezi cu apa calduta. La final, iti poti tampona fata cu ceai de musetel.

Uleiul de masline previne exfolierea
Daca pielea se descuameaza din cauza frigului (in special, in zona barbiei, fruntii si a nasului) incearca o masca preparata dintr-o lingura cu ulei de masline, cateva picaturi de lamaie si doua linguri cu iaurt. Amestecul se lasa pe fata 20 de minute. Apoi, spala-te cu ceai de galbenele si aplica o crema pe baza de aloe vera. Iti mai spun un secret! Sucul obtinut prin presarea frunzelor la rece (se gaseste in farmacii) este infinit mai bun decat orice lotiune sau crema, gratie extractului pur de aloe.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com, Foto:http://www.beautyrevealed.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu