Cum sa nu ii fie frica de doctor copilasului

Ajuta-l sa depaseasca frica de doctor
Frica de doctor este una dintre marile temeri ale copilului. Pana si adultii se tem de cele mai multe ori de vizita la doctor. Dar cu sprijinul tau, rabdarea necesara, putina imaginatie si mult tact  veti trece impreuna prin aceasta experienta pe care trebuie sa o transformi in ceva simplu si amuzant.

Strategii pentru depasirea fricii de doctor

Nu il lasa singur. Daca stii ca micutul tau este terifiat de vizita la doctor, fie si pentru o problema minora, mergi cu el. Nu il trimite cu bunica, cu tati sau cu o alta ruda. In tine are cea mai mare increde si este responsabilitatea ta sa iti faci timp. Se va simti mai protejat cu tine alaturi. Ba mai mult, stie ca daca ceva i se intampla, mami e acolo si va lua masuri.
Adu-i si jucaria preferata. Chiar daca nu crezi, ursuletul Ted il poate ajuta sa treaca mult mai repede peste temeri, peste emotii sau peste traume.
Pana la urma, jucaria preferata ii este de multe ori si cel mai bun prieten si confident. Se va simti mai confortabil daca stie ca cineva cu care se identifica il sustine din umbra cabinetului doctorului. Astfel, va avea si cu cine sa se joace cat timp asteptati la rand si emotiile se vor diminua vazand cu ochii.
Nu il minti! Nu ii ascunde faptul ca mergeti la doctor, nu il minti ca nu o sa il doara deloc, nu ii promite lucruri de care nu esti sigura. Cel mai corect este sa ii explici exact ce se va intampla, sa ii spui care sunt riscurile si sa il asiguri de faptul ca orice ar fi, ii esti alaturi. Poate parea surprinzator, dar atunci cand un copil intelege exact despre ce e vorba e mult mai increzator decat atunci cand nu stie la ce sa se astepte, indiferent de cat de tragica este situatia. Raspunde-i la intrebari si aminteste-i ca mami e cea mai sincera persoana!
Lauda-l, pentru ca merita. Atitudinea ta de dupa un control medical il poate face sa transforme vizita la doctor intr-o activitate placuta. Pupa-l, imbratisaza-l, lasa-l sa stie ca esti mandra de el pentru faptul ca a fost cuminte, ca a ascultat sfaturile si indicatiile doctorului si pentru ca a fost curajos. Toate aceste laude ii vor creste increderea in sine si il vor face sa realizeze ca vizita la doctor nu este ceva peste care nu poate trece cu brio.
Alege cu grija doctorul copilului tau. Acesta este cel mai important aspect. De multe ori, cei mici nu se tem de durere sau de situatii imprevizibile atat cat se tem de persoane. Gaseste un doctor cu experienta in ceea ce priveste copiii, care are rabdare cu micutul tau si care stie sa comunice cu el. O vizita la cabinetul doctorului fara niciun motiv medical, il va ajuta pe cel mic sa se obisnuiasca cu locul, cu persoana si sa scape de temeri. Doar un doctor intelegator va permite astfel de activitati, deci depinde de tine. Alegerea unui doctor bun va face clar diferenta!

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu