Strategii impotriva stresului pentru proaspetele mamici


Timpul pentru tine e tot mai scurt, iar nevoia de relaxare e tot mai mare. Din fericire, exista modalitati de reducere a stresului si a tensiunii psihice, astfel incat sa te poti relaxa si calma atunci cand simti nevoia, si sa obtii un plus de energie. Tine minte ca o mamica linistita inseamna si un bebe fericit.

Esti epuizata, insa nu ai timp de dormit – micutul e treaz, asa ca esti “de serviciu”. In plus, treburile casei sunt in grija ta, iar micutul te vrea doar pe tine.

Strategia 1 antistres

Stai cu picioarele in sus
Asaza-te pe podea, cu spatele bine intins, cu fundul langa perete. Intinde-ti picioarele in sus in asa fel incat calcaiele sa se sprijine pe perete.
Lasa-ti bratele pe langa corp, cu palmele in sus. Respira normal, inspirand pen as si expirand aerul pe gura, usor. Mentine aceasta pozitie cel putin un minut (maximum cinci minute).
Beneficii
Acest exercitiu poate fi la fel de reconfortant ca un pui de somn. Faptul ca picioarele sunt mai sus decat capul inseamna o pauza binemeritata pentru inima ta. De ce? Pentru ca nu mai este nevoita sa lucreze din greu ca sa asigure o buna circulatie a sangelui.

Strategia 2 antistres

Respiratia salvatoare
Se stie ca incetinirea batailor inimii are un efect calmant garantat. Insa este important sa stii cum sa procedezi: Inchide ochii sit rage adanc aer in piept cat numeri pana la trei. Tine aerul in plamani cinci secunde, apoi elibereaza-l usor pe gura, numarand din nou pana la trei. Poti repeta exercitiul de 3-4 ori, pana simti ca te linistesti.
Beneficii
Postura de mamica nu este lipsita de stress, momentele de relaxare fiind esentiale pentru ca mintea ta sa se reimprospateze, iar organismal sa se reface.
  

Sugestii pentru relaxare activa:

Fa cat mai multe plimbari in parc, in aer curat
Asculta muzica clasica – te va linisti si deconecta
Exercitiile fizice dimineata vor spori producerea de endorfine, care inlatura oboseala si stresul
Organizeaza-ti sfarsitul de saptamana cu familia intr-un loc placut, la munte

Sursa: http://www.mami.ro; Foto:http://www.stiri.com.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu