Ce mai punem in pachetel?

Copiii au nevoie de o alimentaţie echilibrată, care să includă alimente diverse, necesare în procesul de creştere şi dezvoltare.
Ca mamă, nu poţi controla întotdeauna ceea ce mănâncă cel mic atunci când este departe de casă, dar îi poţi oferi alegeri sănătoase pentru prânz. Un prânz sănătos la şcoală este foarte important, acesta contribuind la păstrarea nivelului de energie şi concentrare şi oferind totodată capacitatea de a învăţa pe toată durata zilei.
Evită situaţiile în care copilul vine înapoi cu pacheţelul de prânz acasă:
  • Lasă copilul să îşi aleagă ghiozdanul şi asigură-te că îl poate deschide uşor
  • Permite-i copilul să ajute la cumpărături şi încurajează-l să aleagă gustări sănătoase pentru pacheţelul de prânz
  • Încearcă să-i oferi copilului mai multe opţiuni pentru prânz şi, dacă este posibil, implică-l în pregătirea acestuia
  • Alege alimente care sunt uşor de deschis şi evită-le pe cele în ambalaje greu de desigilat
  • Curăţă fructele sau tăie-le în jumătăţi. Oferă-i struguri, fructe de pădure sau alte fructe care nu trebuie curăţate şi sunt uşor şi rapid de consumat.
Alegerea alimentelor pentru un prânz sănătos este uşor de făcut!
Dr. Emanuela Soare, Specialist MAGGI în nutriţie, te sfătuieşte să incluzi în meniul de prânz al celui mic produse din cereale, în special integrale, legume şi fructe, carne, dar şi lactate în cantităţi optime. Pâinea este cel mai obişnuit aliment pentru prânzul copiilor. Alege produse precum pâine feliată (optează mai des pâinea integrală), lipie, chifle şi brioşe englezeşti. Fii creativă şi utilizează diverse umpluturi pentru a menţine viu interesul copilului!
Include produse lactate în meniu, dar ai grijă ca acestea să nu înlocuiască laptele.
Încurajează-ţi copiii să bea apă pe toată durata zilei şi încearcă să păstrezi dulciurile şi gustările grase pentru ocazii speciale. Alege gustări pe bază de cereale precum batoane de cereale, fructe sau iaurt.

Sursa: http://www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu