Prietenul imaginar ...

Prietenul imaginar al puiului tau poate sa fie o intruchipare umana sau un animal, ori poate chiar un personaj supranatural din desenele lui animate preferate. In unele cazuri, prietenul sau este ocazional si vine doar din cand in cand in vizita, alteori este unul permanent, o companie constanta in preajma micutului tau.

Copilul vorbeste cu el, se joaca impreuna, deseneaza, ii citeste si nu de putine ori se intampla ca parintii sa fie nevoiti sa ii rezerve prietenului imaginar un loc la masa.In orice caz, nu trebuie sa iti faci probleme, pentru ca aceasta etapa din dezvoltarea puiului tau are cateva beneficii:

Prietenul imaginar este o companie placuta pentru momentele de joaca, ii stimuleaza micutului creativitatea si imaginatia si il fac sa nu se mai simta singur in calatoriile sale catre locuri nebanuite, imaginare.
Este un confident de incredere atunci cand cel mic nu are cui sa impartaseasca un secret. Chiar si copiii au secrete pe care prefera sa nu le spuna adultilor, asa ca trebuie sa ii respecti intimitatea.
Il poate ajuta pe prichindel sa deosebeasca binele de rau. Copiilor le vine greu uneori sa se opreasca din intreprinderea unor actiuni pe care le recunosc a fi gresite, prin urmare este mai comod sa dea vina pe amicul sau imaginar ca a mancat prajiturile inainte de culcare. Este un semn ca stie ca a gresit, insa nu este pregatit sa isi asume responsabilitatea.

Vei putea deslusi unele sentimente care il incearca pe micut in diferite momente. De exemplu, daca puiul tau isi va incuraja prietenul imaginar atunci cand acesta urmeaza sa faca o injectie imaginara, inseamna ca si lui ii este mai frica de seringa decat lasa se se vada.Poti sa te alaturi si tu cerintelor prichindelului in ceea ce priveste amicul sau invizibil, pentru ca altfel este posibil sa te alegi cu un mare scandal, insa nu uita cateva reguli:

Nu il lasa pe micutul tau sa se refugieze numai in prietenia cu personajul invizibil. Copiii trebuie sa socializeze cu cei de varsta lor, iar daca puiul tau nu pare dispus sa isi faca alti prieteni, poate este nevoie sa vorbesti cu el sau chiar sa apelezi la medicul pediatru.
Nu ii da voie sa arunce vina de fiecare data pe prietenul sau, trebuie sa invete sa isi asume si el consecintele greselilor pe care le face.

Trateaza-l pe amicul imaginar cu respect. Aminteste-ti cum il cheama si adreseaza-i-te pe nume, saluta-l atunci cand micutul tau ii vorbeste si cere-i scuze atunci cand te asezi pe el.
Nu il folosi pentru a-ti manipula copilul. Adica nu apela la comentarii de genul Coco si-a terminat deja cina, nu vrei sa termini si tu de mancat?.

Cei mai multi copii isi pierd interesul pentru prietenul lor imaginar dupa varsta de 4-5 ani. Acesta fie este trimis intr-o calatorie fara intoarcere, fie este uitat sau dat disparut, fiind clar un semn ca micutul incepe sa fie mai fixat in realitate.


Sursa:http://www.parinti.com  Foto:http://a1.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu