Advent calendar - ziua 10

   Sfaturi pentru pregătirea Crăciunului


Ai dat startul cursei pentru Sărbători? Noi da, și pentru început îți oferim cinci sfaturi care te vor scăpa de multă bătaie de cap.
1. Fă-ți liste. Chiar dacă susții că te descurci și fără, foaia și pixul fac minuni în preajma Sărbătorilor. Notează-ți câți invitați ai, care este meniul gândit pentru masa cea mare, apoi fă lista de cumpărături pentru ingrediente. Organizează cumpăratul ingredientelor pe zile, în funcție de cum planifici să gătești fiecare preparat. Notează inclusiv cantitățile necesare, atunci când pleci la shopping
2. Pentru toți. Gândește-te la toți cei pe care îi inviți – dacă ai vegetarieni sau vegani la masă, ai grijă să aibă din ce să-și aleagă. De asemenea, dacă ai prieteni care vin însoțiți de copii, întreabă-i dacă au restricții alimentare.
3. Fără experimente. Știi prăjitura aia fantastică pe care ai văzut-o pe un site și tot zici că o s-o faci într-o zi? Dacă ți-o dorești pe masa de Crăciun, fă un test c o săptămână-două înainte și vezi cum iese. Evită să încerci tehnici noi în ziua cu pricina.
4. Alege aperitivele. Aperitivele, după cum le spune și numele, trebuie să deschidă apetitul, nu să fie extrem de sățioase. Altfel, invitații tăi vor fi sătui când așezi porcul pe masă.
5. Curăță frigiderul. Cu o zi înainte să mergi la cumpărături, fă curățenie în frigider și în cămară. Vei afla ce ingrediente ai deja (conserve, borcane de sosuri, condimente) și vei obține mult spațiu.

Sursa:www.goodfood.ro, foto:http://www.maurer-stroh.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu