Advent calendar - ziua 19



CRACIUN IN MARAMURES 2012 - Obiceiurile de Craciun din satele maramuresene vor fi reconstituite la Muzeul Satului din Baia Mare

Atmosfera de Craciun specifica satului maramuresean va fi reconstituita la final de saptamana, in Muzeul Satului din Baia Mare. Intre vechile case de lemn si in prezenta a numerosi interpreti de muzica populara va fi organizata sambata, 22 decembrie, o noua editie a manifestarii „Craciun in Maramures”. Pentru intampinarea grupurilor de colindatori care vor trece pragul institutiei muzeale, gazdele vor organiza si o traditionala „pomana a porcului”.

Manifestarile vor incepe la ora 10.00. Intre frumoasele constructii din lemn de la Muzeul Satului vor prinde viata colindele traditionale iar gospodarii vor gati bucate specifice sarbatorii Craciunului, in Maramures.

Aici se va face 'pomana porcului', se vor coace colacei pentru colindatori, se va face tocanita de porc la ceaun cu mamaliga, dar si fasole pentru cei care tin post. Nu vor lipsi vinul fiert si palinca de Maramures. Produsele din carne de porc se vor prepara in functie de specificul zonei la trei dintre casele din Muzeul Satului”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures (CJ), Zamfir Ciceu.

Organizatorii au aratat ca bucatele si bautura vor fi din belsug pentru toti oaspetii care vor trece pragul Muzeului Satului. Cu totii vor putea degusta din preparatele pregatite de bucatarii adusi din trei colturi ale judetului.

Gazdele vor primi colindatorii veniti din intreg judetul si ii vor cinsti cu nuci, mere, colacei si dulciuri. Gazde ale evenimentului vor fi reprezentantii Consiliului Judetean Maramures, Ansamblul National „Transilvania”, Maramures Infoturism si Muzeul Satului Baia Mare. 


Sursa:www.emm.ro; Foto: http://freakdeluxe.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu