Dafinul - la ce altceva il mai putem folosi

Un ingredient esenţial în bouquet garni, foile de dafin oferă o aromă deosebită când sunt adăugate supelor sau tocanelor gătite la foc mic. Pe lângă faptul că pot fi adăugate şi în marinade, aceste plăntuţe mediteranene au şi nişte întrebuinţări surprinzătoare.

Încearcă aceste idei si sfaturi:
  • Împotriva moliilor – pune frunzele în cutii de carton (de cereale, de exemplu) şi plasează-le în dulapuri pentru a ţine moliile la distanţă. Înlocuieşte foile de dafin la 6 luni.
  • Aromaterapie – fă un amestec din 2 frunze de dafin, 1 pliculeţ de ceai de muşetel, 2 linguri de rozmarin uscat şi câteva picături de apă de trandafir peste care adaugă apă clocotită. Lasă-le să infuzeze timp de 45 de minute, apoi strecoară şi adaugă lichidul în cadă pentru o baie relaxantă.
  • Potpouri – pe lângă frunzele de dafin mărunţite, adaugă şi alte plante aromatice precum rozmarin, cimbru, oregano, busuioc sau salvie. Pune acest amestec într-un săculeţ de organza sau muselină, apoi plasează-l într-un dulap, un sertar sau locul unde vrei să te bucuri de aroma mediteraneană îmbietoare. Conform tradiţiei, aceste săculeţe se puneau în interiorul feţelor de pernă pentru a ameliora problemele cu somnul.

Pont: Cele mai bune sunt foile de dafin verzi, nu cele galbene sau maronii care sunt mai puţin aromate. Păstreză-le într-un recipient ermetic până la şase luni.

Sursa: www.goodfood.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu