Let's do it!


A mai trecut inca o editie a proiectului "Let's do it Romania", soldat cu succes total, cel putin in Maramures unde numarul maramuresenilor care au ales sa isi petreaca timpul liber din 24 septembrie la proiectul Let’s do it, Romania! poate fi comparata cu a celorlalte comunitati din Vestul Europei. Peste 28 000 voluntari maramureseni s-au implicat in a 2-a editie a proicetului de curatenie in toata tara intr-o singura zi.

Daca in anul 2010 au ales sa participe la eveniment un numar de 11.500 de voluntari, anul acesta numarul voluntarilor a fost de doua ori mai mare, ceea ce m-a bucurat nespus si m-a facut mandra ca sunt din Maramures.

Se pare ca din ce in ce mai multe prsoane sunt constiente si isi doresc ca judetul nostru sa fie curat si pastrat asa. Participantii la proiect, voluntari de toate varstele s-au simtit bine muncind pentru comunitatea din care fac parte, iar pe alocuri au fost surprinsi sa vada ca lucrurile s-au mai imbunatatit si natura n-a mai fost murdarita ca-n alti ani. Nuputem generaliza insa acest lucru, au fost locatii care erau mai murdare anul acesta decit au fost in 2010, din pacate.

Oricum ma bucura faptul ca, locuitorii judetului nostru incep sa realizeze cit de important este sa traisti intr-un mediu curat si sa respecti natura inconjuratoare. E pacat sa distrugem ceea ce avem mai frumos in judet.

Propunerea mea pentru editia de anul viitor este aceea de a avea grija de natura, de a folosi cosurile de gunoi si locurile special amenajate pentru depozitarea gunoiului si sa fim pe primul loc la numarul mic de saci de mizerie strinsi. Atunci putem sa spunem ca traim intr-un judet curat si civilizat unde o actiune de curatenie totala intr-o singura zi nu se justifica pentru ca NOI pastram judetul curat in fiecare zi.

Schimbarea mentalităţii oamenilor se face prin educaţie ecologică şi prin sensibilizarea copilului şi a adultului.

Sa trecem la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu