Alimente care ne scapa de celulita

Celulita reprezinta o problema atat din punct de vedere al esteticii, cat si din punct de vedere al sanatatii.


Celulita reprezinta o evolutie anormala a tesutului gras subcutanat, cu acumularea excesiva de grasimi, distrugerea treptata a retelei e colagen si chiar inflamarea zonei respective in stadiile avansate.

Cum putem combate celulita?

Pentru a combate celulita aveti neoie de rabdare petru ca refacerea straturilor subuctanate se realizeaza lent, in decurs de luni de zile. Folosirea preparatelor agresive, cremelor si gelurilor nu fac decat sa distruga si mai mult reteaua de colagen subcutanata, astfel incat pielea nu mai este tractionata si capata un aspect neted, insa ceea ce numim celulita exista inca in straturile pielii.

Cele mai sigure solutii de a inlatura celulita constau in: dieta sanatoasa, hidratare corecta, sport si masaj.
Alimente care te scapa de celulita
Alimentele bogate in vitamina C

Reteaua de colagen subcutanata este cea responsabila pentru mentinerea frumusetii si elasticitatii pielii. Procolagenul se transforma in colagen la nivelul pielii numai sub actiunea vitaminei C. De asemenea pielea este printre ultimele organe unde sunt cedati nutritnii, astfel ca cele mai mici carente nutritionale, de vitamine si minerale fac ca acestea sa nu mai ajunga si in piele.

Aportul de vitamina C poate fi luat din:
fructe acrisoare Muraturi; Legume crude; Zarzavaturi, in special patrunjel si marar;

Alimente care contin grasimi de bune calitate, utile in combaterea celulitei
Alimentele bogate in grasimi sanatoase au rol de a activa metabolismul lipidic. Pentru a intelege mai usor trebuie sa stiti ca de exemplu acizii grasi nesaturati omega sunt singurii care pot scoate moleculele grase depozitate in adipocite (celule grase), avand un rol de “trigger”. Totodata grasimile mono si polinesaturate activeaza metabolismul lipidic si ajuta la prevenirea formarii de noi depozite grase.

Alimente care contin grasimi bune:
pestele si fructele de mare; Fructele grase, uleioase, ca masline, mango, avocado etc. Fructe oleaginoase si seminte: nuci, alune crude, arahide crude, caju, seminte de orice fel, cu conditia de a nu fi copate sau preparate termin in vreun fel pentru ca isi altereaza proprietatile.

Ce alimente ar trebui sa evitati pentru a combate mai usor celulita: grasimile saturate continute in diverse produse: unt, margarina cu grasimi hidrogenate, mezeluri, preparate prajire, prajituri, creme, sosuri din comert etc. sucurile din comert; foietajele si alte produse de patiserie; dulciurile si alte alimente bogate in zahar etc.

Sursa:http://ro.news.yahoo.com

Un comentariu:

  1. Foarte utilea ceste sfaturi!
    Am invatat foarte multe lucruri interesante despre cum poti scapa de celulita.
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere