Gradinarit impreuna cu cei mici

Copiii adora sa stea pe langa parinti sau bunici atunci cand planteaza in gradina, asa ca ii puteti invata cum sa aiba grija de plante daca par interesati.

Daca micutii par atrasi de gradinarit, fie ca stati la curte ori atunci cand mergeti la bunici ii puteti invata tainele florilor si ale semintelor. Pentru inceput, simtul responsabilitatii li se va dezvolta daca sadesc o floare sau o leguma pe care apoi o ingrijesc pana creste. Va fi minunat sa vada cum natura ii ajuta semintele sa se faca mari.

Daca doriti sa le aratati celor mici cateva secrete de gradinarit, puteti incepe cu plante comune, al caror nume il cunosc si stiu totodata cu ce sa-l asocieze.

De pilda:

Fragi - numai gandul la fructele delicioase ii va determina pe cei mici sa isi dedice timpul ingrijirii lor.

Panselute - culorile ii vor fascina pe copii.

Levantica - floricelele albe, roz, albastre sau mov sunt atat de frumos mirositoare incat micutii le vor recunoaste indata aroma si isi vor dori sa creasca o astfel de planta.

Nu-ma-uita - flori mici, albe, roz sau albastre, perfecte pentru prima lectiede gradinarit.

Salata - poate fi sadita in gradina pe tot parcursul anului si nu este greu de intretinut, astfel incat recolta poate fi gata dupa numai 12 zile.

Menta - se prinde in general in toate tipurile de sol, iar frunzele pot fi folosite la tot felul de preparate si mancaruri aromate.

Rozmarin - are flori albastre fermecatoare si este in acelasi timp util pentru gatit, ina trebuie sadit in locuri insorite.

Salvia - tot din categoria ierburilor, frunzele de o culoare gri-verde sunt deosebit de aromate.

Oregano- daca vei folosi pe post de condiment la supe, fripturi sau pizza, micutul va incepe sa asocieze planta cu gustul si isi va dori sa aiba propriul laborator de condimente.

Coriandru - trebuie plantat la soare si poate fi usor recunoscut de cei mici.

Morcov - pentru gradina de legume, piticul poate incepe cu plantarea semintelor de morcovi, iar rezultatele vor incepe sa se vada in numai 17 zile.

Cartofi - nu sunt prea pretentiosi in ceea ce priveste tipul de sol, insa trebuie avut grija sa nu fie lasati in soare pentru a nu se inverzi si a deveni otravitori.

Spanacul - va fi distractiv pentru cei mici sa culeaga frunzele de spanac si sa vada crescand altele in loc

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu