Poveste de seara

Seara inainte de culcare, fetita mea ma mai pune sa ii spun povesti "din gura", stie toate cartile de povesti din biblioteca pe de rost. M-am decis ca ar fi dragut sa le scriu, sa ramana, multe din ele fiind chiar dragute.
Am sa postez prima poveste scrisa, putin ruginita pe unele locuri dar frumoasa. Numele poate fi inlocuit cu ce nume doriti voi.


CEL MAI FRUMOS CADOU


Ea e Ema o fetita la fel de frumoasa si vesela ca tine, careia ii plac foarte, foarte mult caii si e pe cale sa primeasca un cadou surpriza.
Cand prietenii ei au intrebat-o ce isi doreste de ziua ei, va imaginati care a fost raspunsul :

- CAI, multi, multi cai!!!!!!!!!!

Asa ca atunci cind veni ziua ei a primit o multime de caluti. Cai mari si mici, cai mov, roz, albi si negrii. Era atat de fericita cand despacheta cadourile ......... (si credeti-ma, nu au fost putine, fiindca Ema avea o multime de prieteni care o indrageau)

Primul lucru pe care l-a facut cand a ajuns acasa a fost sa isi aranjeze calutii frumos in grajdurile lor si sa se joace impreuna cu acestia.
Toata camera era plina de cai de toate marimile si culorile, unii aveau chiar si calesti pe care le trageau dupa ei si in care se puteau plimba de minune printesele. Ema era in culmea fericirii, nu mai avuse atatia cai niciodata, insa nimic nu avea sa se compare cu ceea ce pregatisera parintii pentru ea. Era grandios, era ceva ce avea sa intreaca toate cadourile primite vreodata.

Deoarece Ema era cuminte si ascultatoare (trebuie sa va marturisesc ca Ema era o fetitza ce nu se maraia niciodata si isi asculta parintii, cu toate ca atunci cind era obosita mai facea si ea rele, ca orice copil de altfel) mama si tata s-au hotarit sa ii faca o surpriza, planificand o excursie ce avea pana la urma sa fie cea mai frumoasa din viata ei.

Sambata, dupa masa de dimineata, si-au facut bagajele (Emei ii placeau foarte mult drumetiile si excurisiile la munte si era nerabdatoare), au urcat in masina si au pornit la drum. Ema s-a asezat confortabil in scaunelul ei, asculta muzica si se uita pe geam, crezand ca merge intr-una din obisnuitele excursii pe care toata familia le facea la sfarsit de saptamina. Nu avea nici cea mai mica idee ca parintii ei i-au pregatit o mare surpriza.
Adormi, leganata de masina si ascultand muzica placuta ce se auzea la radio, iar atunci cand masina s-a oprit, s-a trezit, s-a uitat pe geam (inca somnoroasa fiind) si nu-i venea sa creada ce vede…………… era adevarat sau visa? De jur imprejur vedea doar cai de toate marimile si culorile. (Va dati seama ce surpriza ! )

- Haide draga mea, te asteapta caii, o auzi pe mama spunand, azi vei calarii.
- Buna, numele meu este Andi, spuse grajdarul care veni sa ii intampine. Azi am sa te invat sa calaresti. Vrei?
- SIGUR CA DA!!!!!spuse Ema fericita.

Intrara impreuna in grajd si Andi ii arata poneiul pe care urma sa il calareasca.

- Acesta este Ponny Pa – calutul tau, spuse Andi, apoi merse catre un dulap de unde lua echipamentul de calarie.

Ema il urmarea cu atentie si nerabdare, dorind sa inceapa cat mai repede cursurile si sa il calareasca pe Ponny Pa. Era cel mai frumos ponei pe care il vazuse ea vreodata, un calut negru ca taciunele, cu ochi mari si albastri ca cerul, iar in frunte avea o pata alba ca zapada si cand fugea parea ca pluteste.

Andi il lua pe Ponny Pa il inseua si il aduse in fata Emei. Fetita tresarii putin de frica cand il vazu atat de aproape de ea, insa se linisti cand auzi cuvintele incurajatoare ale tatalui ei .

- Draga mea nu-ti fie frica, tu esti fetita curajoasa, iar Ponny Pa abia asteapta sa-l calaresti.

Intelegand parca, poneiul veni mai aproape si isi puse capul in mainile ei asteptand sa fie mangait incurajand-o parca si el. Fetita incaleca poneiul si incepu sa faca cateva ture in tarc sub indrumarile precise ale lui Andi. Era atat de fericita. Insfarsit visul ei devenea realitate. CALAREA!!!!

Soarele ii mangaia obrajii rosii, iar parul ii flutura in vant atunci cand ea si Ponny Pa faceau ture prin tarc. Avea impresia ca zboara si ea alaturi de calutul ei drag.
Vazand cit de mult ii place sa calareasca, Andi hotari sa o scoata pe Ema la o plimbare prin imprejurimi. Pe carare fetita si poneiul o pornira la galop de parca ar fi fost doar ei si padurea. Ajunsi intr-o poienita umbroasa cei doi s-au hotarit sa faca o pauza, sa se odihneasca si sa adape caii. Ema statea intinsa pe iarba verde si moale ascultand pasarelele ce cantau, impartasind si ele fericirea fetitei.

Intorsi la grajduri, Andi ia aratat Emei cum sa curete echipamentul, cum sa il tesale pe Ponny Pa, sa ii dea sa manance si sa il duca la locul sau pentru odihna bine meritata. Apoi iesi din grajd.
Ramasa singura, Ema ii dadu un mar si un cub de zahar lui Ponny Pa, il stanse in brate si ii sopti la ureche:

- Te iubesc si am sa vin cat de curand sa te vizitez, dragul meu calut. O sa imi fie atat de dor de tine!

Poneiul isi puse capul in manutele ei mici, apoi scoase un nechezat de parca dorea sa-i spuna si el cat de mult ii va lipsi.

In drum spre casa Ema adormi din cauza oboselii, gandindu-se la clipele minunate pe care le petrecuse alaturi de calutul ei Ponny Pa.

Fusese o zi superba, fusese CEL MAI FRUMOS CADOU pe care l-ar fi putut primi vreodata !!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu