Miscarea "No-kids-allowed"


Am citit azi un articol pe yahoo news, care mi s-a parut amuzant la inceput, dar apoi m-a pus pe ganduri. Se pare ca in America si nu numai a inceput miscarea "no kids allowed".
Ce inseamna acest lucru ? În ultimul timp, plângeri cu privire la copii ţipând si fugind in toate directiile sunt luate în serios, nu numai de către companiile aeriene, de hoteluri, cinematografe, restaurante, chiar şi magazine alimentare, acestea interzicind accesul copiilor sub 6 ani.
"Initiatorii" acestei "noi miscari" sunt o mana de oameni foarte instariti, intr-o lume in care din ce in ce mai multe cupluri hotarasc sa nu aiba copii. Cu toate ca nu pot sa ii acuz pe deplin pentru aceasta "dorinta/alegere" a lor de a nu avea copii prin preajma in restaurante si avioane. De cite ori nu ati dorit sa luati o cina linistita la un restaurant impreuna cu sotul/sotia, iar la masa de linga sa fie o familie cu un copil sau mai multi ce urla si arunca cu mancare in toate directiile, sau citi nu am mers in concediu cu avionul si tot zborul am avut "concert" din cauza unui micut caruia nu ii place sa zboare............

Nu ma intelegeti gresit, si eu am o fetiza si imi place sa o duc peste tot cu mine, insa trebuie sa ne stim si noi limitele si bunul simt, iar copilul trebuie educat. Nu putem merge cu un copil razgaiat care urla si alearga peste tot si sa ne asteptam ca toata lumea sa fie draguta cu noi. Au si oamenii rabdarea lor.

Impresii de la Garana

Am fost , am vazut/ascultat si ne-am intors cu o amintire placuta de la festival.
Desi joi dimineata parea ca nu vor incapea in masina toate bagajele, domnul EK, responsabil cu "logistica" a reusit ca un adevarat specialist sa potriveasca toate lucrurile astfel incit sa putem porni la drum. Formatia in care am mers anul acesta a fost super. Rasetele si bancurile au rasunat tot drumul, cele 12 ore pana in Garana :)))) ( bineinteles cu opririle de riguoare) trecand pe nesimtite.

Anul acesta a fost unul dintre cele mai reusite editii la care am fost pina acum. Muzica de calitate maxima, vremea, desi s-a anuntat si anul acesta "potop" a fost destul de ingaduitoare, doar sambata am facut "dusul" traditional de pe care il facem de 3 editii incoace :).
Trupele ridicandu-se la nivelul asteptarilor noastre si mult peste as spune.

Joi a fost ziua lui Avishai Cohen, un adevarat "maestru", cantind biss-uri timp de o ora si ceva. Foarte simpatic in momentul in care a declarat " ca nu mai stie ce sa mai cante", o adevarata descatusare de sunete a venit si din partea tobarul Amir Bresler, care desi foarte tanar a reusit sa uimeasca publicul cu solo-urile sale incredibile. Tot ce a urmat dupa Cohen si trupa sa a fost "nesemnificativ". Poate era mai bine ca toate celelalte trupe sa fi cantat inaintea lui Cohen.


Vineri a venit ziua lui Hiromi care desi la prima vedere pare o fetitza firava si sensibila, a reusit sa cucereasca prin vitalitate, putere si explozie. Anthony Jackson si tobarul Simon Phillips completind perfect seara incendiara de vineri, cu toate ca afara era in jur de 9 grade. Ceea ce pot spune despre ea e ca a fost "out of this world", meritandu-si pe deplin numele de "copilul minune".
Pot spune ca dupa reprezentatia facuta de ea toti ceilalti ni s-au parut ......... mici copii.

Sambata au cantat doua formatii de norvegieni, iar datorita tragediei ce a avut loc in Norvegia au inceput cu intirziere. Iritati putin la inceput pentru acest lucru si nestiind ceea ce se intimpla inafara Poienii Lupului ( noi dormind la cort si neavind acces la tv), a fost un mic soc sa aflam care este adevaratul motiv al decalarii concertelor.
Oricum a meritat pe deplin asteptarea, Mathias Eick si Froy Aagre impreuna cu trupele lor au facut muzica de foarte buna calitate (pe placul meu).
Apoi a urmat Nik Bärtsch- Ronin , care, cu toate ca a plouat necontenit a facut spectacol. Eram obisnuita cu stilul lor inca de acum 2 ani cind au mai cantat la Garana, iar anul acesta mi-au confirmat asteptarile, ploaia fiind nesemnificativa si insesizabila.

Duminica, urma sa cante Jan Bang si Lars Danielsson insa datorita faptului ca se anuntau ploi,iar drumul spre casa atit de lung ne-am hotarit sa ne intoarcem pe la panz. Inca nu am aflat cum a fost concertul si daca a plouat, parca nici nu as vrea sa aflu (mi-ar fi putin ciuda cred, sa aflu ca nu a plouat iar concertul a fost superb), cu toate ca sunt mari sanse sa se fi intimplat in tocmai.
:(

In drum spre casa ne-am oprit in Alba Iulia si am vizitat cetatea. A fost o decizie inspirata. Nu mai vizitasem cetatea pina acum. E un loc foarte frumos chiar daca inca e in santier. Recomand o oprire de 2 ore daca sunteti in zona.
Am luat apoi pranzul al Pub 13, un restaurant in incinta cetatii, foarte frumos amenajat (parca nu eram in Romania, insa in momentul in care am intrat in baie ne-am lovit de realitate ................................. mai bine nu spun ce era acolo, atitpot sa spun doar ca e tipic romanesc sa nu aiba grija la detalii si sa nu se stie ca baia unui restaurant creeaza cea mai importanta impresie despre locul respectiv. MARE PACAT )

Am ajuns acasa pe la 12.30 noaptea, obositi dar incarcati cu energie pozitiva si amintiri frumoase.

Yupi yupi iei..........

Am plecat la Garana Jazz Festival, ne auzim la intoarcere cu impresii si poze de la fata locului!

Idei sfaturi timp liber


Se apropie cu pasi repezi Garana Jazz Festival ajuns la editia a 15-a. Incepem pregatirile pentru un weekend plin cu muzica de calitate.
Chiar daca vremea nu se arata foarte prietenoasa in perioada 21-24.07.2011 speram totusi ca prognozele sa se insele, iar noi sa ne bucuram din plin de acest festival.

Va reamintesc ca pe site-ul www.garana-jazz.ro gasiti progamul festivalului.






Retete de vara


Vara fiind m-am gandit sa va prezint citeva retete potrivite pentru acest sezon. Sunt retete racoroase, pline de legume si fructe numai potrivite pentru canicula de afara, unde mai pui ca sunt si rapide, asa ca nu trebuie sa ne petrecem o zi in bucatarie sa le punem in practica.
Asa cum v-am obisnuit la sectiunea idei si sfaturi pentru bucatarie gasiti retetele.

Concediul maternal, paternal si putina legislatie in domeniu

Avand mai multe prietene care sunt gravide si trebuie sa nasca curind, iar legislatia in ceea ce priveste concediul maternal s-a tot modificat( de cind am fost eu gravida), am hotarit sa postez citeva articole legate de acest subiect la sectiunea idei si sfaturi pentru (viitori) parinti.Veti gasi informatii importante si pentru tatici .
Sper sa lamureasca unele neclaritati pe care probabil le aveti legate de aceasta problema.

Azi la bucatarie

Meniul zilei pe linkul de bucatarie : paste ( de toate marimile si formele, in combinatii diferite).

Pofta buna!

Produse pentru protectie solara


Acum ca a venit caldura insfirsit si putem pleca in concediu linistiti, nu trebuie sa uitam sa punem in bagajul de vacanta si produsele de protectie solara (atit pentru noi cit si pentru cei mici).

La sectiunea idei si sfaturi pentru (viitori) parinti am postat citeva link-uri catre articole legate de produsele pentru protectie solara adresata copiilor si adultilor. Articolele sunt foarte interesante si m-au cam pus pe ganduri dar care in acelas timp mi-au clarificat unele nelamuriri.

Ideea e, ca nu toate produsele care aloca bugete imense pe publicitate sunt si cele mai bune. Trebuie sa fim foarte atenti atunci cind alegem un produs, sa citim eticheta si ingredientele care intra in compozitia acestuia si sa nu credem tot ceea ce apare la TV.

Linte


Am tot auzit de linte, ca e buna, sanatoasa si recomandata de catre nutritionisti. M-am documentat putin despre cum se gateste si de ce e atit de sanatoasa, si am aflat despre linte ca e un aliment bogat in proteine si minerale si sarac in grasimi, iar in functie de marime si culoare se pot distinge 3 tipuri: lintea cu bob mare si invelis verde deschis, lintea cu bob mic de culoare inchisa maro sau aproape neagra si lintea cu bob mic portocalie sau rosie.

Continut

Bogata in proteine – un alt excelent substitut pentru carne (100g linte gatita contin aceeasi cantitate de proteine ca 134 g de carne de vita); singura proteina pe care o gazduieste in cantitate mica este metionina dar in combinatie cu cereale, nuci sau alte semninte continutul sau proteic devine complet
Prezinta carbohidrati cu indice glicemic scazut, calciu, fosfor, fier, acid folic si vitamina B si C.

Bogata in fibre solubile si insolubile

Indicatii

Aliment nutritiv important in situatii care necesita consum energetic crescut sau in stari de convalescenta, benefica in anemia feripriva. Fibrele solubile scad nivelul de glucoza si colesterol din sange, iar fibrele insolubile ajuta la prevenirea constipatiei. Prin continutul de antioxidanti ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima ca multe alte vegetale

Cum se consuma:

Poate fi pastrata timp nelimitat, in timp chiar se imbunatateste calitatea sa. Atentie insa trebuie conservata in recipiente ermetic inchise pentru a nu fi atacata de gargarite. Cu timpul coaja se inchide la culoare mai ales daca este tinuta la lumina. Trebuie bine aleasa si spalata inainte de a fi pusa la fiert; se indeparteaza boabele plutitoare; se poate lasa la inmuiat peste noapte in apa in cantitate de 3 ori mai mare. O cana de linte se extinde la 2 cani sau 2 cani si jumatate dupa fierbere. Timpul de fierbere difera in functie de soi, de regula lintea neinmuiata in prealabil trebuie fiarta aproximativ 30 minute dupa primul clocot. Pentru a elimina efectul flatulentei se tine la inmuiat 8 ore, se arunca apa in care a stat si se spala bine inainte de a fi pusa la fiert in apa curata.

Consumati cu moderatie lintea, nu mancati in fiecare zi preparate pe baza de linte pentru a nu solicita prea mult sistemul digestiv. Daca veti consuma lintea cu alimente bogate in vitamina C precum rosiile, ardeii, broccoli, fierul se va absoarbe mult mai usor. Lintea incolteste in 2 zile si isi creste proprietatile nutritive putand fi consumata ca un ingredient in salate.


Mod de folosire:

- salata: linte + ulei de masline + otet (lamaie) + arome

- supe

- mancare de linte

la sectiunea idei sfaturi pentru bucatarie am postat citeva retete in care este folosita lintea.


Supe de vara

Azi am postat o serie de retete pentru supe. Avind in vedere ca e vara si e cald, am optat pentru retete simple si racoroase. Sper sa fie cite ceva pentru toate gusturile.

Despre carti




Daca tot vine vacanta si teoretic avem putin timp liber , de ce sa nu il folosim la maxim. Daca in timpul anului gasim motive dintre cele mai patetice sa nu citim o carte, in concediu nu mai putem avea scuze.

Trebuie sa gasim macar o jumatate de ora sa stam relaxati si sa citim o carte buna. Chiar daca oamenii au inceput sa citeasca din ce in ce mai putin(poate din cauza progamului de lucru sau poate pur si simplu din comoditate), vreau totusi sa propun citeva librarii online unde e imposibil sa nu gasiti ceva pe placul vostru fie ca preferati carti tiparite sau audiobook-uri.

Multe dintre librarii au si oferte de vara, asa ca nu mai gasiti motive, puneti mana pe carte si cititi!

http://librarie.carturesti.ro/

http://www.elefant.ro/

http://www.teora.ro/

http://www.humanitas.ro/

Ceva dulce

Ma pregatesc de multa vreme sa fac Tiramisu, insa mi se parea o reteta foarte complicata.
Toate retetele pe care l-am gasit aveau insa doua "defecte":
- primul ar fi acela ca, piscoturile trebuie insiropate cu, cafea
- al II-a ca nu puteam sa ii dau Emei din prajitura delicioasa.

M-am pus pe treaba si, in cautarile mele de a gasi o reteta de Tiramisu potrivita am dat peste cea postata la sectiunea idei si sfaturi pentru bucatarie.

Suna interesant, acum sa vedem si ce gust are.

Mare grija !!!!!!!!!

Ieri am primit un telefon din partea fratelui meu cum ca, trimit mailuri dubioase tuturor persoanelor din agenda mea de email. I-am spus ca nu eu trimit astfel de mailuri si sa ma ajute sa ii anunt pe toti care au primit acele mailuri.

A fost un dragut si m-a ajutat sa rezolv problema in cel mai scurt timp posibil. Nu pot intelege, ce placere pot sa aiba unii sa sparga parolele de mail, sa intre in adresele altora si sa trimita porcarii! As zice daca ar avea ceva de castigata dar ....... . Sunt foarte nervoasa azi!!!!!!!!

Va rog sa aveti si voi grja pe ce site-uri intrati si unde va completati datele personale deoarece nu se stie niciodata cine se plictiseste. :(

Vacanta - nu uitati si de actele necesare

Fiind in febra pregatirilor de vacanta am uitat ca ne trebuie si pasapoarte sa putem calatorii, mai ales ca Ema vrea sa mergem in Spania. Uitindu-ma peste acte am constatat ca, tocmai ei i-a expirat pasaporul si trebuie sa il refacem. Am intrebat mai multe persoane cum sta treaba si am primit tot atitea raspunsuri, unde mai pui ca am auzit ca trebuie sa stai la cozi insuportabile si interminabile (specifice romanilor), iar progamul de lucru e doar pina la 12.00.

Nemultumita fiind de raspunsurile primite am hotarit sa ma informez direct de la sursa, asa am aflat si tarifele, valabilitatea actelor si progamul de lucru (destul de flexibil de altfel).

Salatele - preferatele mele


Atunci cind vreau sa fac ceva de mancare rapid, sanatos si satios in acelas timp, fac o salata. Toata familia o maninca, iar mie imi este foarte comod sa combin ce am prin frigider intr-o salata delicioasa si hranitoare.

Informatii si sfaturi pentru (viitori) tatici

Ma gindesc sa schimb denumirea, sectiunii unde unde sunt postate idei si sfaturi utile pentru (viitoare) mamici in sfaturi utile pentru (viitori) parinti. Nu e corect sa discriminez taticii si lor sa nu le ofer informatii "pretioase".

Stim cu totii cit de importanta este prezenta masculina in dezvolatrea si cresterea corecta a unui copil, tocmai de aceea incepind de azi am sa postez link-uri cu informatii de care (viitori) tatici sa se foloseasca.

Da, gata m-am hotarit! Schimb denumirea.

Trufe


Multi dintre noi au auzit doar de trufe ( acele ciuperci negre sau albe extrem de scumpe care seamana cu niste pietre si cresc sub pamint), insa nu multi au avut ocazia sa le si guste. Eu pot sa ma consider norocoasa, deoarece am avut ocazia si placerea sa le gust. Un prieten foarte bun se ocupa de cautatul trufelor si ne-a introdus si pe noi in "taina" lor. ( asa ca sa fim si noi in rind cu oamenii :) ). Tin sa va anunt ca pentru o masa de 4 persoane trufele necesare nu ar costa mai mult de 10 euro, deci nu e chiar de speriat pretul lor.

MTB Maraton Baia Mare II

A trecut si weekend-ul ploios si friguros. Cu toate ca vremea a fost destul de ciudata (nicidecum vreme de iulie), ne-am hotarit sa urcam la Izvoare sa incurajam si noi concurentii de la maratonul de MTB. Ma bucur ca am luat aceasta decizie. Ema s-a simtit minunat in natura alaturi de prietenii ei, iar numarul participantilor si a sustinatorilor a fost foarte mare. Vremea a fost relativa buna, iar atmosfera una foarte dragutza.
Ii felicit pe toti participantii fie ca au cistigat sau fie ca nu cit si pe organizatori care s-au straduit sa faca o treaba cit mai buna. Sunt convinsa ca pe site-ul http://www.mtbmaratonbaiamare.ro/ gasiti in curind detalii despre castigatorii editiei.

Garana Jazz Festival

In fiecare an astept cu mare nerabdare luna Iulie, am sa va spun si de ce. In luna Iulie se desfasoara Festivalul International de Jazz la Garina, unde, de 3 ani suntem abonati. E un festival de mare calitate cu invitati de renume in lumea muzicii.

O atmosfera minunata, cu muzica de calitate si public care stie sa aprecieze astfel de evenimente. Anul acesta Festivalul de Jazz se desfasoara in perioada 21.07 - 24.07.2011 in locul numit Poiana Lupului, sat Garina.In cazul in care nu stiti unde se afla Garina (sincera sa fiu nici eu nu am stiut pina acum 3 ani), am sa va lamuresc eu. Satul este asezat intr-o zona splendida a versantului nordic al muntelui Semenic, la circa 36 km de Resita.

Ahhh........... vacanta

Se simte deja mirosul de vacanta, ieri a fost ultima zi de gradi, Ema le-a spus tuturor copiilor ca ea pleaca in vacanta la Barcelona, sa nu se ingrijoreze ca vine inapoi, dar daca sunt smiorcaiti si plingaciosi nu mai vine niciodata inapoi. :)

Anul trecut am petrecut o vacanta de vis linga Barcelona.