10 moduri de a savura inghetata

Deserturi şi mici desfătări, gata într-o clipită – cu ajutorul unei casolete cu îngheţată de vanilie.

Desert delicios în straturi
Se aşază felii de Panettone într-un bol de sticlă şi se presară cu o mână de căpşuni. Se acoperă cu cremă de vanilie (custard), se adaugă câteva linguri de îngheţată şi se stropeşte cu sosul rapid de căpşuni (vezi reţeta de mai jos).

Cocktail îngheţat cu Baileys
Se amestecă în blender 4 linguri de îngheţată, 50ml de Baileys (sau altă cremă de whisky), 100ml de lapte şi puţină gheaţă. Se toarnă în pahare şi se serveşte pe loc.

Shot-uri de cafea răcoritoare
Se aşază o lingură de îngheţată într-o ceaşcă mică sau într-un pahar termorezistent. Se adaugă un strop de espresso şi se presară cu un biscuit amaretto mărunţit.

Sandvici „Pain au chocolat”
Se încălzeşte un croissant cu ciocolată pentru câteva minute, se taie pe jumătate şi se umple cu îngheţată.

Prăjitură pufoasă cu îngheţată
Se taie 6 felii subţiri din tipul preferat de chec şi se aranjază pe o tavă pentru copt. Se bat spumă 4 albuşuri, apoi se adaugă treptat 85g de zahăr tos, până când se obţine un amestec destul de tare. Se aşază deasupra feliilor de chec fructe de pădure asortate şi o cupă de îngheţată, apoi se acoperă atent cu bezea, astfel încât să nu rămână goluri. Se dă la cuptor la 200° C/gaz 7 pentru 5 minute, până când compoziţia de bezea se rumeneşte uşor.

Banana split clasică
Se înjumătăţeşte o banană pe lungime şi se aranjază într-un bol. Se aşază câteva linguri de îngheţată între cele 2 jumătăţi de banană. Se acoperă cu frişcă, sirop fierbinte de ciocolată (vezi reţeta de mai jos), fulgi de migdale şi o cireaşă.

Clătite cu sirop de arţar şi nuci pecan
Se încălzeşte uşor o clătită (cu diametrul mic), se acoperă cu o lingură de îngheţată, se stropeşte cu sirop de arţar şi se presară cu nuci pecan mărunţite.

Sfat:
Pentru o cupă de îngheţată perfectă, se scoate îngheţata din congelator cu 10 minute înainte de a servi şi se înmoaie lingura în apă fierbinte, înainte de fiecare utilizare. Dacă doreşti să menţii îngheţata în cea mai bună stare, acoper-o înainte de a-i pune capacul cu o foaie de hârtie pergament. Pentru a economisi timp când ai de pregătit o petrecere pentru copii, poţi să scoţi cupele de îngheţată şi să le pui în congelator pe o tavă tapetată cu hârtie pergament. Când vine timpul desertului, cupele se pot scoate una câte una, în funcţie de numărul invitaţilor.

TREI TOPPING-URI RAPIDE

Sos rapid de căpşuni
Se zdrobesc 200g de căpşuni cu 85g de dulceaţă de căpşuni, până când se obţine o compoziţie omogenă. Se dă prin sită pentru îndepărtarea seminţelor, dacă este nevoie.

Sirop de ciocolată fierbinte
Se topesc 100g de ciocolată neagră, 4 linguri de smântână dulce şi 1 lingură de miere. Se adaugă 2 linguri de apă clocotită pentru a subţia compoziţia. Se stropeşte cald, peste îngheţată.

Pulbere de alune şi biscuiţi
Se mărunţesc în robotul de bucătărie 25g de biscuiţi crocanţi, 50g de ciocolată neagră, 25g de alune de pădure şi 25g de migdale. Se presară peste îngheţată. Restul se păstrează ambalat într-o pungă închisă ermetic.

Sursa:http://www.goodfood.ro; foto:http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu