Sfaturi pentru ingrijirea picioarelor


picioare sanatoaseTe-ai gandit vreodata ca in momentul in care ai mai adaugat cateva kilograme  si picoarele tale sufera?

Picoarele unui om parcurg intr-o viata  o distanta echivalenta cu inconjurul pamantului de cel putin 2,5 ori. Si pentru atata munca ele merita sa fie ingrijite in fiecare zi.  In zilele calduroase de vara picioarele sufera si ele datorita caldurii iar primul semn  sunt picoarele umflate , obosite si pielea crapata. Ca picioarele sa isi faca treaba bine  in continuare au nevoie de ingrijiri  suplimentare cu ajutorul unor creme, tincturi si bai pe baza de substante naturale pentru a ramane sanatoase.

Iata cum poti pregati o baie de plante pentru picioare obosite si dureroase:
50 de grame cimbru
125  de grame frunze de nuc
50 de grame frunze de dafin
50 de grame frunze de iedera
3 l  apa
2 linguri sare de bucatarie
1 lingura bicarconat de sodiu
Se pune cimbrul, frunzele de nuc,dafin,iedera la fiert  timp de 45 de minute. Apoi decocotul se lasa la racit pana lajunge la temperatura camerei. In final se adauga sarea si bicarbonatul de sodiu si se face o baie de picioare timp de 15 min. Pentru picioare tonifiate se adauga in  apa de baie pentru picioare: 4 picaturi de ulei de rozmarin, 3 picaturi de uleio de levantica si 3 picaturi ulei de chiparos.
Dupa o baie reviogoranta, picioarele au nevoie de hidartare iar pentru asta puteti folosi crema cu galbenele .

Sursa: http://marillys.ro/
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu