O noua editie a festivalului "Drumul lung spre Cimitirul Vesel”

Foto: Festival Sapanta - MaramuresPeter Hurley revine in Maramures pentru un nou eveniment cultural de exceptie, care pune in valoare traditiile zonei. Cea de-a treia editie a festivalului “Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, initiat de Hurley, se va desfasura anul acesta in intervalul 14-20 august, la Sapanta si Barsana. Pulsul vietii de la tara va fi luat prin participarea la ateliere mestesugaresti si culinare, precum si prin dansuri traditionale sau vizite la sateni ori la stane.

Incursiunea in lumea satului traditional va incepe in 14 august, cu o vizita la Cimitirul Vesel, din Sapanta, si la Casa Memoriala a lui Stan Ioan Patras, creatorul crucilor cu talc. Seara va fi dedicata participarii la ceremonia religioasa.

In 15 august dimineata se va merge la biserica pentru la slujba de Sfanta Maria. Dupa-amiaza, invitatii ii vor cunoaste pe satenii implicati in proiect. Ziua se va incheia cu un atelier de dans traditional si un foc de tabara la sezatoare.

Pe 16 august se va pleca, cu caruta, la cosit si se va petrece o zi întreaga la camp, cu familiile din sat si cu muzicienii.

Ziua de 17 august va fi dedicata, intr-o prima faza, activitatilor in gospodarie. Cei care vor dori vor putea participa la ateliere de tesut, de olarit, de cioplit, de facut paine, unt si cașcaval. Dupa-amiaza se va pleca, cu caruta, sus la munte, la stana, unde se va innopta, cu muzica, foc de tabara si mamliga cu branza. In 18 august dimineata, se va asista la mulsul oilor si prepararea casului.

Drumetia se va incheia in 19 august, cu o dupa-amiaza campeneasca in Bradova, cu fratii gemeni Benta, Ion si Ilie, pastori si cioplitori care canta impreuna de mai bine de 50 de ani.

Detalii legate de cazare si organizarea calatoriei se obtin la numerele de telefon 0740 003 904 sau 0742 586 639.



Sursa:www.emm.ro


Pentru mai multe informatii legate de acest festival, accesati : http://www.traditia.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu