Bauturi recomandate prescolarilor

Prescolarii trebuie sa ia tot ce este mai bun din lichidele consumate. Cel mai bine este ca ei sa bea cat mai mult lapte si cat mai multa apa. Incearca sa il dezveti de sucuri carbogazoase si alte bauturi care contin zahar, pentru ca nu fac decat sa le aduca un plus de calorii si sa le produca si mai multa sete.
Cum dezvoltarea oaselor este in plina desfasurare, este de preferat sa consume mult lapte, bogat in calciu si vitamina D. Recomandat ar fi sa eviti amestecarea laptelui cu cacao sau alte arome, intrucat acesta este cel mai bine asimilat simplu. O alternativa pentru piticii care nu beau lapte sau sunt alergici ori au intoleranta la lactate este laptele de soia.
Cantitatea zilnica de lapte recomandata este de doua cani sau doua cani si jumatate, cantitate care detine aproape 200 de calorii. Lipsita de calorii este apa si dincolo de toate recomandarile, cel mai bine este ca piticii sa bea apa ori de cate ori le este sete. Este important de retinut ca sucul de fructe contine cel mai mult zahar (aprox. 16 g de zahar la 100 ml).
In plus, bauturile acidulate pot provoca diaree, cresterea in greutate sau probleme ale dintilor.
Nu in ultimul rand, prescolarii nu trebuie sa consume bauturi pe baza de cofeina, intrucat aceasta le poate da dureri de stomac, nervozitate, tulburari de concentrare si de somn, sau dureri de cap. Cum unele bauturi acidulate contina cafeina, apa si laptele raman cele mai bune recomandari pentru pitici.

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu