Concurs de orientare urbană pe biciclete: URBAN VELO editia a II -a.

În data de 6 si 7 octombrie 2012, Asociația Club Sportiv ”Mad Snails” desfășoară concursul de orientare urbană pe biciclete in Baia Mare, Maramures: URBAN VELO editia a II -a.
Înscriere online: http://goo.gl/pbx8n

Obiectivele evenimentului: familarizarea băimărenilor cu ciclismul urban și conștientizarea acestora de istoria orașului și obiectivele cultural-turistice într-o manieră dinamică și sportivă.

Anul acesta concursul va avea doua etape: in data de 6 octombrie se va desfasura prima etapa (un city rally), iar in data de 7 octombrie cea de a doua etapa (un tur al muzeelor si al obiectivelor de interes cultural din oras).


Mod de desfășurare:
1. Echipe de câte 2 persoane vor parcurge traseul propus, pe biciclete, cu o distanță de cel mult 50 metri între cele 2 persoane, conform regulilor de circulatie. Startul se va da din 10 în 10 minute, cronometrând fiecare echipă în parte.

2. de la start fiecare echipă va primi o hârtie cu îndrumări sub formă de indicii, până la primul punct de control, unde va primi un scurt chestionar legat de locație pe care îl poate completa cu informațiile disponibile în obiectivul cultural vizitat, precum și coordonatele pentru următorul punct de control. Această operațiune se va repeta, până când echipa parcurge tot traseul și va ajunge la punctul de sosire. Odată ajuns, concurentul este obligat să prezinte fiecare chestionar completat.

3.clasamentul se va face în funcție de timp, de răspunsurile corecte din chestionare, și respectarea regulilor de circulație.

Penalizări:
- abaterea de la traseu, sau nerespectarea traseului propus
- nerespectarea regulilor de circulație, prin monitorizarea concurenților
- lipsa căștii de protecție

Inscrierea se face fie online, fie la unul din magazinele: Boneshaker, Alaska Outdoor Shop, fie la fata locului.

PROGRAM:
ora 09:00 -09:45 INSCRIERI
ora 09:45 - SEDINTA TEHNICA
ora 10:00 - START
locatie: TERASA CHIOS (langa Stadion)


Fotografii de la editia de anul trecut, aici: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.226130184113335.55859.150738308319190&type=3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu