Idei alternative la siropul de tuse


1. Ceaiul cu miere si lamaie.
Intr-un vas cu 1 litru de apa pui 2 lamai feliate si fierbi. Dupa racire adaugi si o lingura de miere. Este un ceai calmant, bogat in vitamina C, si va fi ca o hainuta de protectie pentru gatul copilasul tau. Il poate bea atat cald, cat si rece (la temperatura camerei).

2. Suc de ananas si miere
Fierbe un fruct de ananas cu 1 litru si jumatate de apa, la foc mic. La final, dupa racire, adauga o lingurita de miere si amesteci pana se dizolva. Micutul e bine sa bea amestecul caldut. Efectele sale calmante, vor fi extrem de eficiente in luptea cu tusea.

3. Siropul de ceapa
Iei o ceapa mare, o cureti, o speli, o tai felii pe care le asezi frumos intr-un borcan.Acoperi cu miere si mai pui deasupra, ca un capac cateva inele de ceapa. (un strat de miere si unul de ceapa). Lasi asa, la macerat peste noapte, iar a doua zi ii poti da micutului cu lingurita, de 3-4 ori. Este un sirop contra tusei destul de eficient.

4. Cataplasme cu ceapa
Ceapa necuratata se taie felii si se pune la prajit (fara ulei!) pe ambele parti, pana ce capata o culoare maro. Cand se mai raceste un pic, si nu exista niciun risc de ardere pentru piele, pune ceapa in niste comprese sterile si aplica pe zona pieptului si vei vedea ca piciul incepe sa respire mai bine si sa tuseasca din ce in ce mai putin.

5. Miere simpla
Sunt destul de multe studii cara arata ca mierea este cel mai eficient ingredient impotriva tusei. Da-i puiului tau cate o lingurita dupa fiecare masa principala. Atentie, daca micutul tau nu a implinit inca 1 anisor, acest remediul nu este bun pentru el, caci poate dezvolte botulism infantil!

6. Miere si apa calda
Cel mai rapid sirop natural contra tusei este amestecarea unei lingurite de miere intr-o cescuta cu apa calda. Micutul o va savura fara strambe din nasuc.

7. Otetul de mere
Nu e un leac ce se bea, ci unul care se pune pe tampoane de vata, ori pe comprese sterile, se pune seara, inainte de culcare pe perna micutului, se face o cruce maaare si mami se roaga ca cel mic sa aiba parte de un somn linistit, fara tuse!

8. Nuci si migdale
Piseaza-le si amesteca-le in mancarea copilului tau. Sunt recunoscute pentru efectele lor de calmare a astmului si tusei. Alta alternativa este sa inmoi o cana de migdale peste noapte. A doua zi le amesteci cu 3 cani de apa. Strecori totul si amesteci din nou zeama cu o lingura de miere. Obtii astfel un leac natural ce-i va veni de hac tusei celui mic.

9. Eucaliptul
Este un remediu traditional pe baza de plante pentru tratarea afectiunilor respiratorii si tusei. Pune intr-un vas 1 litru de apa fiarta si adaugi in el 30 de picaturi de ulei de eucalipt. Copilul ar trebui sa inhaleze cateva minute abuzii degajati, pentru ca respiratia sa sa redevina normala, tusea sa se calmeze, iar secretii sa iasa si sa nu-l mai deranjeze.

Sursa: http://www.mami.ro; foto:http://www.exclusivnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu