Pentru rezolvarea acestei probleme, avind in vedere ca nici unul dintre noi nu stie cum se face nodul, am apelat la ajutor.
Iata cum se face nodul la cravata:

Anul scolar 2011-2012 vine cu schimbari in structura, dar nicio modificare anuntata pentru programa de studiu.
Anul scolar 2011-2012 se deschide pe 12 septembrie 2011 si va avea o durata de 36 de saptamani. In perioada 22-30 octombrie 2011, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta. Vacanta de iarna este prevazuta de pe 24 decembrie pana pe 15 ianuarie, cu o saptamana mai mult decat in anul precedent. Vacanta intersemestriala a fost scoasa, dar zilele libere din vacanta de primavara s-au dublat, aceasta fiind prgramata intre 7 si 22 aprilie. Cursurile se incheie la 22 iunie.
In primele saptamani de scoala, se va desfasura evaluarea initiala a elevilor, care va situa atat individual, cat si la nivel de clasa, o ierarhie a nivelurilor la care se afla copiii. Astfel, ministerul doreste ca profesorii sa predea la clasa in functie de stadiul de cunostinte la care se afla elevii.
Inainte de vacanta de primavara, in perioada 2-6 aprilie, un proiect numit "Scoala Altfel" introduce o saptamana de activitati extracurriculare si extrascolare in orarul elevilor, program ce se va stabili in fiecare unitate de invatamant. Pe langa activitati culturale, sportive sau de voluntariat, tot atunci se vor desfasura si fazele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline.
Desi ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, spunea anul trecut ca vrea sa intervina asupra programelor scolare din anul scolar ce urmeaza sa inceapa si sa opereze schimbari si la nivelul manualelor scolare, aceste lucruri nu s-au intamplat.
Generatia de elevi care incepe anul acesta clasa a V-a va intra in ciclul celor care vor studia clasa a IX-a in cadrul invatamantului gimnazial. Tot ei vor fi supusi noului regulament de admitere la liceu, prevazut in Legea Educatiei publicata la inceputul anului in Monitorul Oficial. Din 2013, se va aplica si masura de acordare a sprijinului de 500 de euro pentru educatia permanenta a fiecarui nou-nascut.Primul pas din lectia de reciclare vine cu implementarea unor reguli in propria locuinta. Stabiliti cosuri separate pentru a depozita sticle, plastic sau hartie, astfel incat sa le intre in reflex copiilor unde este corect sa arunce.
Puteti sa alegeti culori diferite pentru cosuri sau sa gasiti o alta modalitate haioasa de a specifica destinatia fiecarui recipient de gunoi. Cateva desene realizate de piticul tau pe aceasta tema i-ar putea pune imaginatia si creativitatea la munca.
Daca in oras exista un centru de colectare si eventual si de prelucrare a materialelor reciclabile, nu ezitati sa facei o vizita impreuna cu cel mic pentru ca el sa inteleaga mai bine intreg procesul.
Puteti sa scrieti impreuna un set de reguli al casei despre cum si unde se arunca gunoiul. Exersati-va creativitatea pentru a-l intocmi atat din cuvinte haioase, cat si din desene cat mai expresive.
Jocurile cu tematica ecologica au intotdeauna succes in ceea ce inseamna gradul de retinere a mesajului. Asa ca puteti sa dati startul unui concurs de lucru manual pentru confectionarea unor obiecte din materiale reciclabile. De pilda, invata-l pe cel mic sa faca avioane din hartie scrisa pe ambele fete. Sau arata-i fetitei tale cum sa-si accesorizeze hainele vechi diversi nasturi colorati, fermoare sau strasuri pe care le poate aplica singura.
Reciclarea este, pana la urma, un act de generozitate, de a darui ceva naturii si de a-i cruta viata.
Sursa: www.mami.ro
In perioada 14 - 20 august, sunteti invitati la unul dintre cele mai interesante, inedite şi nonconformiste festivaluri din România, dedicat Maramureşului, privit ca zonă istorică de tradiţii. Suntem invitati sa vedem Maramuresul prin ochii lui Grigore Lese.
Grigore Lese este singurul muzician din Romania care reuseste sa pastreze intacta autenticitatea culturii si traditiei romanesti, pastrata peste secole. Muzica lui Grigore Lese poarta in ea amprenta ancestralului, in conexiune directa cu toate culturile lumii. De asemenea, muzica lui Grigore Lesle poate fi prezentata cu mandrie pe orice teritoriu al lumii. Valoarea artistica a interpretarii, dar si valoarea intrinseca a muzicii promovate de artist o fac incontestabila. Asadar, numele si amprenta muzicala ale lui Grigore Lese contin elementul de interculturalitate si de mandrie nationala.
Pornim la drum impreuna, in cautarea traditiilor autentice, acolo unde ele s-au pastrat intacte : in satul maramuresan.
Ideea festivalului a pornit de la irlandezul Peter Hurley, devenit roman in cei 17 ani de cind locuieste in tara noastra. Fascinatia pe care o are , descoperind traditiile autentic romanesti a fost motorul care sta la baza initiativei sale. "Una din putinele tari din lume care mai are traditii vii, oameni care traiesc dupa rituri ancenstrale, unul din putinele popoare care mai stiu de unde vin", asa descrie Peter Hurley Romania.
Prima editie intitulata sufestiv "Drumul Lung spre Cimitirul Vesel" , atrage atentia asupra unuia dintre cele mai cunoscute repere europene legate de Maramures, Cimitirul Vesel de la Sapanta, dar reflecta si conceptul de la care a pornit festivalul – ideea de drum, de periplu, pe care festivalul incearca sa il abordeze ca pe o calatorie de cunoastere, intelegere, invatare, regasire a radacinilor.
La prima editie, cea de anul trecut, invitat de onoare a fost Shaun Davey, unul dintre cei mai mari compozitori contemporani ai Irandei, cu o suita muzicala inspirata de Cimitirul Vesel de la Sapanta, interpretata de muzicieni de prima mana din Irlanda. Ca atare, prima editie a festivalului intercultural de traditii "Drumul Lung spre Cimitirul Vesel" a avut loc la Sapanta.In zilele urmatoare, va invitam intr-un pelerinaj la bisericile de lemn ramase in Maramures, in vizita la mesterii artizani pentru care vin turistii straini in Romania, la cumparaturi. Ii vizitam la ei acasa, nu ii rupem de vatra ca sa ii aducem intr-un spatiu impropriu. Grigore Lese ne va fi gazda si ghid in toate aceste peripluri.
Editia din acest an este realizata de Asociatia Interculturala de Traditii cu sprijinul Consiliul Judetean Maramures si al Primariei Targu Lapus.
- este hipotensor si astringent. Datorita continutului mare de potasiu orezul este un aliment important in controlul tensiunii arteriale;
- prin consumul de orez nedecorticat, brun, se pot preveni bolile de inima, diabetul si complicatiile acestora, bolile de rinichi si obezitatea ;
- orezul brun contine uleiuri nesaturate care ajuta la scaderea colesterolului;
- datorita continutului de amidon este folosit si in cosmetica in fabricarea pudrelor si sampoanelor pentru cei cu piele grasa.
Variatiunile orezului :
Orezul Basmati - este socotit cel mai bun din lume. Are bobul lung, este parfumat si, daca este corect gatit, are o textura absolut exceptionala, ideal pentru salate si garnituri. Cu boabele sale foarte lungi şi subţiri, basmati este adesea numit „regele” orezului, căci are excelente calităţi şi gust deosebit. Este cultivat doar în nordul Indiei şi în Pakistan, şi nici un alt tip de orez nu poate fi etichetat ca basmati. Se comercializează de asemenea şi sub formă integrală, când este mai uşor şi se găteşte mai rapid decât alte tipuri de orez brun. Avantajul extra nutritiv al orezului basmati este că are un indice glicemic mic – conţinutul său de carbohidraţi este absorbit în sânge mai lent decât cel al altor tipuri de orez, şi de aceea ajută la păstrarea unui nivel de zahăr stabil în sânge. Orezul basmati trebuie spălat înainte de a fi gătit, pentru a îndepărta pudra de amidon lăsată după procesare.
Orezul brun bob lung - se obtine prin decorticare superficiala doar a stratului esterior, cel interior conferindu-i fibre si nutrienti (vitamina B1). Are nevoie de timp mai mare de fierbere. Acesta, aşa cum sugerează numele său, are boabele lungi şi subţiri. Când sunt gătite, boabele stau separate, iar rezultatul final este de obicei destul de uscat şi ferm. Face parte de obicei din varietăţile Patna sau Carolina (câteodată este chiar etichetat în acest fel). Cel mai adesea este disponibil sub forma albă, lustruită, alteori ca orez brun cu bob lung. Patna provine din Asia; orezul Carolina, care are o aparenţă puţin mai grosolană, provine din America de Nord.
Orezul parfumat Thai jasmin – originar din Tailanda are o aroma subtila de nuca si pandanus. Cunoscut şi sub denumirea de orez jasmine, acest tip creşte în estul Asiei. Are un uşor parfum, iar când este gătit, devine puţin mai lipicios decât alte tipuri de orez cu bob lung. Se potriveşte foarte bine cu alte alimente asiatice şi este folosit în bucătăria thailandeză.
Orezul salbatic – inchis la culoare, foarte hranitor si placut la gust. In ciuda denumirii, nu este orez propriu-zis, ci semintele unei plante erbacee salbatice, native din America de Nord. De culoare brun-închisă, cu boabe foarte lungi, subţiri şi ascuţite, acest orez are un gust puternic şi distinct. Conţinutul său de proteine este mai ridicat decât al tuturor tipurilor de orez şi conţine de două ori mai mulţi folaţi decât orezul brun obişnuit. Poate fi folosit ca atare, dar timpul de gătit este destul de lung, aşa că este de obicei amestecat cu orez cu bob lung alb sau brun. Când este comercializat în amestec cu orez alb, coaja exterioară a fost spartă pentru a scurta timpul de gătit.
Orez natur rotund - Orezul are boabele mai mici, rotunjite. Are mai mult miez si este mai dulce datorita continutului mai mare in amidon. Este ideal pentru deserturi si prajituri de orez. În prepararea cerealelor integrale se foloseşte întregul bob, păstrându-se astfel intacte elementele esenţiale pe care le conţin cele trei părţi ale sale. Toate aceste elemente nutritive vă vor da energie şi putere de muncă în fiecare zi.
La sectiunea "Idei sfaturi bucatarie" veti gasi retete delicioase si usoare.