Ce se schimba in anul scolar 2011- 2012?

Anul scolar 2011-2012 se deschide pe 12 septembrie 2011 si va avea o durata de 36 de saptamani. In perioada 22-30 octombrie 2011, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta. Vacanta de iarna este prevazuta de pe 24 decembrie pana pe 15 ianuarie, cu o saptamana mai mult decat in anul precedent. Vacanta intersemestriala a fost scoasa, dar zilele libere din vacanta de primavara s-au dublat, aceasta fiind prgramata intre 7 si 22 aprilie. Cursurile se incheie la 22 iunie.

In primele saptamani de scoala, se va desfasura evaluarea initiala a elevilor, care va situa atat individual, cat si la nivel de clasa, o ierarhie a nivelurilor la care se afla copiii. Astfel, ministerul doreste ca profesorii sa predea la clasa in functie de stadiul de cunostinte la care se afla elevii.

Inainte de vacanta de primavara, in perioada 2-6 aprilie, un proiect numit "Scoala Altfel" introduce o saptamana de activitati extracurriculare si extrascolare in orarul elevilor, program ce se va stabili in fiecare unitate de invatamant. Pe langa activitati culturale, sportive sau de voluntariat, tot atunci se vor desfasura si fazele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline.

Desi ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, spunea anul trecut ca vrea sa intervina asupra programelor scolare din anul scolar ce urmeaza sa inceapa si sa opereze schimbari si la nivelul manualelor scolare, aceste lucruri nu s-au intamplat.

Generatia de elevi care incepe anul acesta clasa a V-a va intra in ciclul celor care vor studia clasa a IX-a in cadrul invatamantului gimnazial. Tot ei vor fi supusi noului regulament de admitere la liceu, prevazut in Legea Educatiei publicata la inceputul anului in Monitorul Oficial. Din 2013, se va aplica si masura de acordare a sprijinului de 500 de euro pentru educatia permanenta a fiecarui nou-nascut.

Sursa: www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu