Sfaturi pentru sanatate


In urma unor interventii cosmeticale am suferit niste arsuri pe picioare. Am incercat o serie de creme insa se pare ca nici una nu are efect. Dupa o documentare amanuntita am dat peste untul de shea, un ingredient miraculos bun la aproape orice tine de epiderma si nu numai.

Iata citeva din beneficiile acestei grasimi de origine vegetala obtinuta din fructele arborelui Karite:

- in mod traditional untul de Shea este folosit in tratarea pielii uscate, a petelor rosii, decolarari ale pielii, cicatrice si riduri. In ultimul timp au mai fost descoperite si alte efecte ale untului de Shea cum ar fi relaxarea muschilor anchilozati, calmarea durerilor in cazul umflaturilor si artritei, si chiar de protectie solara.

- ceea ce face untul de Shea atat de benefic pentru piele este concentratia ridicata de acizi grasi precum acidul stearic si oleic. Aceste substante sunt indispensabile epidermei, ajutand la mentinerea unui nivel optim de hidratare, oferind astfel elasticitate pielii. Untul de Shea contribuie la refacerea echilibrului natural al pielii prin stabilizarea continutului de lipide din celulele epidermei.

- datorita continutului ridicat de grasime, untul de Shea constituie o importanta materie prima in fabricarea a sapunurilor.In afara de proprietatile unui sapun obisnuit, sapunul din unt de Shea este foarte hidratant ajutand la refacerea epidermei.

- este utilizat pentru fabricarea sampoanelor, a balsamurilor pentru par si a cremelor. In cazul parului degradat, untul de Shea s-a dovedit a fi mai eficient decat untul de cacao si cel de jojoba.

- poate fi folosit si in starea sa naturala, neprelucrat. S-a demonstrat ca activeaza circulatia capilara, ajutand astfel la oxigenarea radacinii parului si eliminarea toxinelor rezultate in urma metabolismului.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre untul de shea ....................

Detalii:
http://www.elemental.ro/blog/unt-de-shea-unt-de-karite.html
http://www.sarcina-nasterea.ro/din-natura/untul-de-shea.html
http://100cosmeticenaturale.blogspot.com/2010/12/untul-de-shea.html


Cumparaturi:
http://www.organik.ro/uleiuri-si-unturi-naturale/uleiuri-si-unturi-cosmetice
http://www.elemental.ro/
http://www.life-care.com/sanatate/cosmetice-terapeutice/ingrijire-corp/therapia/unt-de-shea-krauter-4019.html




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu