O lectie haioasa despre reciclare

Grija pentru mediul inconjurator trebuie sa devina din ce in ce mai acuta atat printre adulti, cat si printre copii. Cu cat inteleg de mici aceasta responsabilitate, cu atat va fi mai usor sa aplice si vor deprinde acest obicei. Reciclarea trebuie sa intre in rutina generatiei tinere, astfel incat, atunci cand cresc, micutii de astazi sa salveze planeta.

Primul pas din lectia de reciclare vine cu implementarea unor reguli in propria locuinta. Stabiliti cosuri separate pentru a depozita sticle, plastic sau hartie, astfel incat sa le intre in reflex copiilor unde este corect sa arunce.

Puteti sa alegeti culori diferite pentru cosuri sau sa gasiti o alta modalitate haioasa de a specifica destinatia fiecarui recipient de gunoi. Cateva desene realizate de piticul tau pe aceasta tema i-ar putea pune imaginatia si creativitatea la munca.

Daca in oras exista un centru de colectare si eventual si de prelucrare a materialelor reciclabile, nu ezitati sa facei o vizita impreuna cu cel mic pentru ca el sa inteleaga mai bine intreg procesul.

Puteti sa scrieti impreuna un set de reguli al casei despre cum si unde se arunca gunoiul. Exersati-va creativitatea pentru a-l intocmi atat din cuvinte haioase, cat si din desene cat mai expresive.

Jocurile cu tematica ecologica au intotdeauna succes in ceea ce inseamna gradul de retinere a mesajului. Asa ca puteti sa dati startul unui concurs de lucru manual pentru confectionarea unor obiecte din materiale reciclabile. De pilda, invata-l pe cel mic sa faca avioane din hartie scrisa pe ambele fete. Sau arata-i fetitei tale cum sa-si accesorizeze hainele vechi diversi nasturi colorati, fermoare sau strasuri pe care le poate aplica singura.

Reciclarea este, pana la urma, un act de generozitate, de a darui ceva naturii si de a-i cruta viata.


Sursa: www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu