Camera copiilor

Daca tineti cont de varsta, de personalitatea, dar si de dorintele copilului, veti reusi cu siguranta sa amenajati o camera perfecta pentru cel mic. Un alt lucru important este ca acest spatiu sa fie gandit astfel incat sa poata fi transformat usor de la an la an, cu accesorii adaptate momentului.

Inainte de a cumpara mobila si decoratiuni pentru cel mic, tineti cont de un aspect major: vopseaua peretilor. Aceasta trebuie sa fie lavabila pentru ca cel mic va picta si va desena pe pereti indiferent ce ii spuneti.

De altfel, psihologii chiar insista pentru aceste picturi murale pentru ca ii dezvolta personalitatea. In plus, pe piata exista variante de vopsea lavabila care au proprietati antibacteriene, iar aceste sortimente sunt cele mai potrivite pentru cel mic. In privinta mobilei, de preferat ar fi sa alegeti un patut cu dimensiuni usor de ajustat.

Daca preferati o mobila in forma de printesa sau masinuta, ganditi-va ca o veti schimba in cel mult 2 ani. Si nu uitati ca prizele se acopera cu dispozitive speciale, iar in camera nu trebuie sa existe absolut nici un prelungitor.

De asemenea, fereastra trebuie sa aiba un dispozitiv securizat astfel incat cel mic sa n-o deschida. In orice camera a copilului, sunt de evitat draperiile cu cordon si perdelele. Cu snururile se poate sufoca, iar perdelele pot sa-i creeze impresia ca e... Tarzan.

Alegeri inteligente

Cand ii ganditi camera, luati in calcul si un birou, chiar daca micutul nu a ajuns la varsta temelor. Biroul va fi asociat de tanara minte cu dezvoltarea si cresterea intelectuala si acest obiect, cred psihologii, ii da incredere in propriile forte de la o varsta frageda. Puteti chiar sa-i indicati, atunci cand mazgalestesa foloseasca biroul.

Relaxare


Orice culoare deschisa este perfecta pentru camera celui mai rasfatat membru al familiei. Dar evitati sa folositi mai mult de 3 nuante pentru pereti. Motivul? In camera vor fi si foarte multe jucarii, iar acestea vor contribui la sporirea paletei coloristice. Excesul de culoare trebuie evitat daca micutul este neastamparat, pentru ca ambientul ii va spori agitatia.

Pentru fetitele pasionate de roz


Camerele pentru "printese" nu trebuie supraincarcate. Evitati sa alegeti un tapet in aceasta incapere, pentru ca micuta se va plictisi rapid de el. Ideal ar fi sa o lasati sa-si manifeste impulsurile creative pe pereti, dar doar in zonele strict delimitate de dumneavoastra. In felul acesta, cred specialistii, ii lasati si libertate, dar ii si impuneti reguli benefice.



Sursa:http://www.csid.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu