Cum pastram vitaminele in mancarea gatita


Desi ingredientele colorate isi pastreaza coloritul dupa sesiunea de gatit la aburi, cele in culori pale pot capata o tenta maronie in urma efectului de condensare. Pentru conopida, fileuri de pui, etc. adaugati suc de lamaie peste ele pentru a le pastra culoarea pala.

Nu are rost sa cumparati legume proaspete daca le depozitati timp de cateva zile in frigider. De exemplu, o rosie pierde jumatate din continutul de vitamina C dupa o saptamana de depozitare in frigider.

Nu taiati legumele in bucatele cand gatiti. Este mai indicat sa le gatiti intregi pentru a evita dispersia vitaminelor.

Evitati expunerea legumelor sau a sucului de fructe la lu­mi­na, deoarece razele de soare pot reduce continutul de vitamine.

Nu exista specialist in nu­tritie care sa nu reco­mande consumarea fruc­telor, legumelor, a carnii, a pestelui gatite cat mai simplu, cat mai natural. O modalitate perfecta de a respecta acest sfat este gatitul la aburi.

Aparatul VitaCusine de la Tefal, este dotat cu Sistemul Vitamin plus, ce pas­treaza pana la 50% mai multe vitamine in ali­mentele preferate versus variantele traditionale.

Se pot gati simultan 3 sor­timente de mancare - peste, carne, legume sau desert, fara a se transfera aromele de la un preparat la altul. In plus, fata de gatitul traditional, gatitul la aburi este de 3 ori mai rapid.

De exemplu, dureaza 10 minute pentru a gati la aburi cartofi, spre deosebire de 30 de minute in cazul altor metode de preparare. Aparatul se opreste automat la finalul sesiunii de gatit stabilite, supravegherea nu este necesara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu