In cazul in care doriti sa achizitionati ceva, accesati site-ul http://www.breslo.ro/shop/chindea unde gasiti mai multe modele.








Manevra Heimlich se aplica in general adultilor, dar si copiilor peste un an, in timp ce sugarilor li se administreaza o tehnica diferita. Metoda Heimlich trebuie insa aplicata doar in cazuri de extrema urgenta, pentru ca daca este folosita atunci cand nu este cazul sau neadecvat, poate provoca rani grave. In cazul in care puiul nu mai poate sa respire, sa vorbeasca ori sa tuseasca, inseamna ca este vorba de ceva mai grav decat o simpla neatentie. Daca plange, inseamna ca poate inca sa respire, dar este doar speriat.
Tehnica se aplica asemanator cu cea folosita asupra adultilor, insa cu mai putina forta pentru a nu-l rani pe micut in zona coastelor, a sternului sau a organelor interne de la nivelul abdomenului. Forta implicata depinde si de constructia mai solida sau mai fragila a copilului pe care se foloseste manevra.
Cand copilul se ineaca si i se blocheaza caile respiratorii, parintele trebuie sa treaca in spatele micutului si sa se aplece astfel incat sa ii cuprinda cu o mana partea abdominala, cu pumnul strans si degetul mare orientat in sus. Cealalta mana se pune peste si apoi se impinge in sus, nu foarte tare, pentru ca bucatica din gat sa deblocheze traheea. Se repeta pana cand acest lucru se intampla.
Daca micutul isi pierde insa constiinta, nu ezitati sa puneti mana pe telefon si sa sunati la 112 pentru a chema o ambulanta. Intre timp, asaza-l pe cel mic pe podea, cu fata in sus si incepeti metodele de resuscitare (respiratie gura la gura, apasare pe abdomen etc.).
Intoarce-l pe sugar cu fata in jos, cu abdomenul pe coapsa ta si capul mai jos decat corpul, iar cu mana tine-i gura deshisa. Cu incheietura celeilalte maini, loveste-l usor sau aplica presiune intre omoplati,
impingand de jos in sus. Repeta manevra de patru ori.
Daca bucatica tot nu iese, intoarce-l pe bebe cu fata in sus, tinandu-i capul tot cu mana, sprijinita de coapsa. Cu doua sau trei degete de la cealalta mana, impinge sub sternul celui mic in sus. Repeta de cinci ori.
Cauta cu degetul aratator facut carlig bucatica in gura bebelusului si scoate-o daca o gasesti. Daca aceasta nu a iesit inca, suna la 112 si continua manevrele de salvare pana cand soseste ambulanta.
Sursa:www.mami.ro
Copiii nascuti in anul 2006 vor fi la anul subiectul unei schimbari recent anuntate de catre Ministerul Educatiei.
Sistemul educational va cuprinde incepand cu 2012 "clasa zero". Aceasta va fi inaugurata de micutii care sunt nascuti pana la 1 septembrie 2006. In cazul copiilor nascuti intre 1 septembrie si 31 decembrie 2006, parintii vor fi cei care decid daca piticii sunt pregatiti pentru a intra la scoala sau daca mai raman inca un an la gradinita.
Introducerea invatamantului obligatoriu de la varsta de 6 ani ridica probleme legate de personal, spatii si programa. Ministerul Educatiei isi propune in primul rand sa mareasca numarul de educatori, mai ales ca in prezent exista clase chiar si cu cate 35 de copii.
In ceea ce priveste locul de desfasurare a cursurilor, au inceput deja sa se pregateasca noi sali, iar fiecare institutie a fost sfatuita sa-si administreze singura propriile clase.
Programa de invatamant pentru "clasa zero" nu a fost inca elaborata, dar oficialii anunta ca va fi gata peste trei luni.
Sursa:www.mami.ro
Noul material este cu adevărat o creaţie revoluţionară, prin structura sa - un "grilaj" alcătuit din tuburi extrem de subţiri din metal. Grosimea peretelui unui astfel de tub este de 1.000 ori mai mică decât diametrul unui fir de păr uman.
Practic, materialul este alcătuit din 99,99% aer şi doar 0,01% material solid, prelucrat la scară micrometrică şi nanometrică.
Pe lângă greutatea sa extrem de redusă, materialul are şi alte proprietăţi remarcabile: este foarte elastic şi are o capacitate de absorbţie a energiei foarte mare.
Printre dispozitivele care, în viziunea cercetătorilor, ar putea fi construite utilizând noul material se numără electrozi pentru baterii şi echipamente pentru absorbţia vibraţiilor, a şocurilor şi a undelor acustice.Cand vine iarna, gustarile pentru cei mici trebuie sa fie atat diversificate, cat si gustoase, dar mai ales sanatoase. Gama de gustari care ii incanta pe micuti si in acelasi timp ii mentine sanatosi este destul de vasta.Gustarile in anotimpul rece pot include mai multe tipuri de alimente, astfel incat sa se asigure necesarul de proteine, fructe si carbohidrati din meniul piticului.
Sursa:www.mami.ro
Cartea Ioanei Costa este un ghid util şi o introducere exactă (chiar dacă didactică şi scrisă într-un limbaj tehnic) în istoria antică a cărţii. N-o recomand doar studenţilor filologi, dar mai ales celor care nu (mai) găsesc plăcere şi interes în ideea cărţii pe alt format decît cel electronic. Adevărata poveste a cărţii, plină de mister şi semnificaţie, aici se află.
Sursa:www.dilemaveche.ro
O alta decoratiune de Craciun draguta si clasica sunt coronitele facute din tot felul de materiale si pe care putem sa le atirnam prin casa. Azi am sa va propun o coronita facuta din popcorn.
Materiale necesare:
o farfurie de carton mare
foarfeca
popcorn
ata de pescuit sau dentara / ac
panglica rosie
Cum procedam:
Se taie mijlocul farfuriei. Un capat al atei se leaga de farfurie, iar celalalt se trece prin ac. Floricele de porumb se insira pe ata apoi se infasura in jurul farfuriei pian cind este acoperita si nu se mai vede deloc farfuria (s-ar putea sa fiti nevoiti sa infasurati de mai multe ori pentru o acoperire completa). Capatul de ata ramas se leaga si el de farfurie astfel incit sa nu fie vizibil.
Milioane de oameni din întreaga lume şi-au exprimat opinia prin vot, stabilind lista celor 7 Minuni ale Naturii.Fundaţia New7Wonders, cea care a organizat campania 'New7Wonders of Nature', a anunţat lista provizorie a celor 7 locuri de pe Terra care vor fi incluse pe lista Minunilor Naturii.
Iata si propunerile care au intrat in finala:
Campania de vot s-a încheiat pe 11/11/11 la ora 11:11 GMT, iar rezultatele vor fi verificate şi validate de o comisie independentă, urmând ca în 2012 să fie anunţată lista finală a celor 7 minuni ale naturii.
Ideea campaniei "New 7 Wonders of Nature" îi aparţine lui Bernard Weber, fondatorul organizaţiei New7Wonders. La fel cum Baronul Pierre de Coubertin a readus în actualitate un vechi concept grecesc, Jocurile Olimpice, Weber a vrut să relanseze o altă idee din Grecia Antică, lista celor 7 Minuni ale Lumii. Aceasta a fost întocmită de Philon din Bizanţ în anul 200 î.e.n., servind drept ghid de călătorie atenienilor. Prima listă a fundaţiei, cea a celor "7 Noi Minuni ale Lumii", a fost dată publicităţii pe 7 iulie 2007 (7/7/7).
Diferenţa dintre lista celor 7 minuni întocmită în antichitate şi cele stabilite astăzi de către fundaţia New7Wonders constă în faptul că acestea nu sunt întocmite de o singură persoană, ci sunt rezultatul a milioane de voturi din întreaga lume.
Eamonn FItzgerald, reprezentat al N7W, afirmă că "Weber a înţeles potenţialul Internetului încă din 1999. Sunt multe locuri pe Terra în care oamenii nu pot vota. Proiecte precum «New 7 Wonders of Nature» permit oamenilor să participe la un eveniment democratic şi facilitează «alfabetizarea digitală»".
Campania New 7 Wonders of Nature a început în 2007, când au fost selectate prin vot 440 de obiective din 220 de ţări din întreaga lume. După o primă etapă de votare, primele 77 au fost înscrise pe o listă preliminară. După consultarea unei echipe de experţi, lista a fost redusă la 28 de locuri, fiind comunicată publicului pe 21 iulie 2009. Tot atunci a început şi a doua etapă de votare, încheiată ieri. "Atunci când lista Celor 7 Minuni ale Naturii va fi confirmată, aceasta va deveni pentru totdeauna o parte a memoriei globale a omenirii, alături de lista Celor 7 Noi Minuni ale Lumii", a anunţat fundaţia pe site-ul său oficial.
Cârnaţii Se fierb într-o cratiţă mare cu apă ce fierbe constant, timp de 10 minute, apoi se scurg bine de apă şi se lasă pe grătar 5-8 minute până când devin aurii.
Coastele de porc Se fierb într-o cratiţă adâncă cu apă suficientă încât să le acopere şi condimente la alegere. Se fierb o oră ½ sau până când devin foarte fragede. Se scurg bine de apă, apoi se lasă pe grătar câte 8 minute pe fiecare parte, ungându-le din când în când cu marinadă.
Propunere reteta pentru coaste la gratar gasiti la sectiunea "idei si sfaturi pentru bucatarie".
Sursa:www.goodfood.ro
Traim intr-o epoca digitala, asa ca trebuie sa ii invatam pe copii sa nu renunte la relatiile interpersonale pentru a se refugia in lumea virtuala.Internet, telefoane mobile, toata evolutia tehnologiei ii face pe reprezentantii generatiei tinere sa se retraga cat mai mult in ei si sa refuze sa interactioneze cu alti oameni fata in fata. Ce este de facut? Ramane datoria parintilor sa stimuleze comunicarea "demodata" in favoarea celei virtuale.
Parintii trebuie sa tina pasul cu lumea dinamica in care traim si sa isi actualizeze cunostintele despre normele sociale in permanenta. Copiii invata astazi cum sa-si schimbe statusul de pe Facebook sau cum sa scrie un SMS. Nu uita insa de lectiile importante pe care trebuie sa i le predai despre cum sa privesti un om in ochi atunci cand discuti cu el si cum sa exprimi ceea ce gandesti intr-o maniera diplomata, dar clara.
Daca tu nu ii vei preda micutului regulile de comunicare si nu il vei invata sa isi dezvolte abilitatile de interactionare, de unul singur e posibil sa nu-si dea interesul. Da-ti interesul si este posibil ca puiul tau sa deprinda bunele maniere in ceea ce inseamna conversatiile cu cei din jur si sa ii invete la randul sau pe prietenii si colegii sai.
Ce poate fi mai pretios decat amintirile pe care le ai din copilarie? Copiii devin din ce in ce mai prinsi in lumea virtuala si uita sa comunice cu cei din jur. Asa ca posibilitatea de a avea amintiri placute legate de aceasta perioada de aur sunt limitate. Pentru a-i ajuta sa-si construiasca un album veritabil cu intamplari din copilarie, invata-l mai intai cum sa interactioneze cu ceilalti copii.
Pentru a incuraja discutiile, conversatia incepe din familie. Roaga-l pe cel mic sa nu raspunda la telefon sau la mesaje in timpul cinei si mai degraba vorbiti despre cum si-a petrecut fiecare ziua. In plus, invata-i sa raspunda politicos la telefon. Daca bunicii locuiesc departe, chiar daca folosesc e-mailul, incurajeaza-l pe cel mic din cand in cand sa le trimita si o scrisoare.
Desenele animate sunt si au fost dintotdeauna pline de scene violente, iar micutii telespectatori sunt destul de usor influentati in directia unui comportament la fel de violent.
Studiile conduse de-a lungul timpului au aratat ca micutii au un comportament usor de influentat mai ales prin ceea ce vad la televizor. Desenele animate din programul canalelor de televiziune pentru copii contin numeroase scene de lupta, agresiune si limbaj amenintator, ceea ce ii face si pe cei mici sa se comporte similar cu cei din jur.
Un copil petrece in medie 30 de ore pe saptamana in fata televizorului, cele mai multe urmarind desene animate, inca de la varste foarte fragede. Majoritatea serialelor se bazeaza pe tematica luptei dintre bine si rau, dar de cele mai multe ori, batalia se da cu sange, arme revolutionare sau tehnici supranaturale. Chiar daca producatorii actuali pot fi blamati pentru tipul de desene cu care ii obisnuiesc pe copii, nici clasicele episoade animate nu par a fi prea pasnice.
Sa luam, de exemplu, desenele preferate ale tuturor categoriilor de varsta, Tom si Jerry. Oricat ar fi de amuzanti si dragalasi, cei doi nu inceteaza sa-si faca rau ori de cate ori au ocazia, sa fie cruzi si neiertatori si sa isi aplice reciproc pedepse violente. Nici Popeye nu se lasa mai prejos cand, plin de puterea data de spanac, il scutura din incheieturi pe Bluto.
Desenele din categoria Looney Tunes sunt si ele destul de graitoare in ceea ce priveste urmarirea constanta a lui Bugs Bunny sau Duffy Duck de catre vanatorul-porcusor. Cand mai tarziu a aparut serialul animat Pokemon, violenta si durerea transmisa copiilor era deja usor de trecut cu vederea. Insa efectele ei au ramas vizibile.
De cele mai multe ori, copiii incep sa dezvolte o atitudine negativa fata de scoala, refuza sa isi mai faca temele, incep sa raspunda nepoliticos in fata parintilor, se poarta agresiv cu colegii de gradinita sau scoala. Semnele sunt evidente, iar solutia este limitarea timpului petrecut in fata televizorului sau al calculatorului, cu jocurile pline in aceeasi masura de violenta.
Sursa: www.mami.ro
Anotimpul rece nu inseamna doar atentie la raceala si gripa, ci si la pielea lui bebe. Frigul afecteaza epiderma delicata si sensibila a micutului.Trecerea de la caldura dinauntru la frigul de afara atunci cand il scoti pe cel mic la plimbare iarna ii pot afecta pielea. Atunci pot aparea iritatii, roseata sau chiar eczeme.
Pentru a preveni aceste simptome, poti sa iei cateva masuri de precautie.
Temperaturile scazute, aerul uscat si vantul nu fac decat sa iti usuce pielea, de aceea este nevoie de un plus de atentie asupra tenului in anotimpul rece. Pielea trebuie hidratata o data cu venirea toamnei si cu instalarea frigului. Cine a zis ca mami nu trebuie sa aiba grija si de aspectul sau? De aceea, ti-am pregatit cinci sugestii pentru a-ti proteja tenul si pielea.
Bea multa apa!
Daca esti hidratata pe interior, se va vedea si la exterior. Celulele corpului tau trebuie sa cuprinda apa, altfel se inrosesc si se vad la suprafata, facand pielea iritata si aspra.
Foloseste crema hidratanta!
E important sa vii cu un ajutor de hidratare si din exterior, dar ai grija cand alegi cremele. Opteaza pentru lotiuni care contin nutrienti ca vitamina A, D si E. Nu uita, crema creeaza si o bariera pentru a retine umezeala de la nivelul pielii astfel incat sa nu se usuce imediat ce intalneste aerul rece.
Instaleaza un umidificator!
Cu toate ca pare o idee mai potrivita pentru vara, aerul poate deveni uscat si in timpul iernii in casa, din cauza sistemului de incalzire. De aceea, este important ca nivelul de umezeala sa fie pastrat constant in interiorul locuintei. Un umidificator te va ajuta pe tot parcursul anului.
Acopera-ti pielea!
Chiar daca nu poti sa iei umidificatorul cu tine cand pleci afara, poti apela totusi la un truc pentru a retine putina umezeala din aer si a mentine temperatura corpului. Acopera-ti fata cu un fular ridicat cat mai aproape de nas, iar din maini nu trebuie sa lipseasca manusile. Pielea se va pastra in acest fel hidratata pentru un timp indelungat.
Foloseste un sapun potrivit!
Nu doar aerul uscat poate fi de vina pentru o piele cu un aspect aspru. Sapunul antibacterian preferat in sezonul gripei poate sa usuce epiderma de la nivelul palmelor, motiv pentru care ar trebui inlocuit cu unul hidratant. Poti gasi chiar unul cu aceleasi proprietati ca si lotiunea de corp si care sa contina vitamine.
Sursa:www.mami.ro
In urma cu aproape 5 ani eram stresata fiindca urma sa nasc, si asa cum cred ca vi se intimpla si voua in ultima perioada de sarcina toata lumea a inceput sa se dea cu parerea si sa imi ofere o gramada de sfaturi care mai de care mai bune. Cand am mers la medicul meu ginecolog cu lista de intrebari s-a uitat la mine si mi-a sugerat sa iau legatura cu un educator certificat in cursuri Lamaze. A fost cel mai bun sfat pe care l-am putut primii.
Eram in luna a-8-a cand am inceput aceste cursuri pe care le recomand tuturor viitoarelor mamici. Iata mai jos citeva informatii cu privire la cursurile Lamaze
Cursul Lamaze include urmatoarele subiecte:
Si totusi … de ce ati alege cursurile Lamaze, dintre tipurile de educatie prenatala existente? Deoarece cursurile Lamaze difera cu adevarat de orice alt tip de curs de educatie prenatala si iata cateva dintre caracteristicile lor individuale:
Pentru a gasi un educator certificat Lamaze in zona voastra, puteti accesa Lamaze Certified Childbirth Educator Locator Directory sau puteti accesa pagina www.lamaze.ro
Fiecare Educator poate oferi detalii individuale despre cursul sustinut de el, detalii referitoare la durata cursului, numarul de participanti si costurile implicate.