Hidratare

Temperaturile scazute, aerul uscat si vantul nu fac decat sa iti usuce pielea, de aceea este nevoie de un plus de atentie asupra tenului in anotimpul rece. Pielea trebuie hidratata o data cu venirea toamnei si cu instalarea frigului. Cine a zis ca mami nu trebuie sa aiba grija si de aspectul sau? De aceea, ti-am pregatit cinci sugestii pentru a-ti proteja tenul si pielea.

Bea multa apa!

Daca esti hidratata pe interior, se va vedea si la exterior. Celulele corpului tau trebuie sa cuprinda apa, altfel se inrosesc si se vad la suprafata, facand pielea iritata si aspra.

Foloseste crema hidratanta!

E important sa vii cu un ajutor de hidratare si din exterior, dar ai grija cand alegi cremele. Opteaza pentru lotiuni care contin nutrienti ca vitamina A, D si E. Nu uita, crema creeaza si o bariera pentru a retine umezeala de la nivelul pielii astfel incat sa nu se usuce imediat ce intalneste aerul rece.

Instaleaza un umidificator!

Cu toate ca pare o idee mai potrivita pentru vara, aerul poate deveni uscat si in timpul iernii in casa, din cauza sistemului de incalzire. De aceea, este important ca nivelul de umezeala sa fie pastrat constant in interiorul locuintei. Un umidificator te va ajuta pe tot parcursul anului.

Acopera-ti pielea!

Chiar daca nu poti sa iei umidificatorul cu tine cand pleci afara, poti apela totusi la un truc pentru a retine putina umezeala din aer si a mentine temperatura corpului. Acopera-ti fata cu un fular ridicat cat mai aproape de nas, iar din maini nu trebuie sa lipseasca manusile. Pielea se va pastra in acest fel hidratata pentru un timp indelungat.

Foloseste un sapun potrivit!

Nu doar aerul uscat poate fi de vina pentru o piele cu un aspect aspru. Sapunul antibacterian preferat in sezonul gripei poate sa usuce epiderma de la nivelul palmelor, motiv pentru care ar trebui inlocuit cu unul hidratant. Poti gasi chiar unul cu aceleasi proprietati ca si lotiunea de corp si care sa contina vitamine.

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu