Pielea bebelusului pe timp de iarna

Pentru a preveni aceste simptome, poti sa iei cateva masuri de precautie.

  • Nu-l lasa pe cel mic prea mult in baie. Paradoxal, apa ii poate usca pielea. In general, baita nu trebuie sa dureze mai mult de zece minute. Atunci cand il usuci, nu-i freca pielea cu prosopul, cu mai degraba tamponeaza-l. Mare atentie si la tipul de sapun ales sau la samponul pe baza de alcool, care deshidrateaza suprafata pielii.
  • Nu toti copiii au nevoie de un plus de hidratare la nivelul pielii. Unii micuti au un sistem propriu prin care epidermul isi autoregleaza temperatura si nivelul de hidratare. Daca puiul tau are totusi nevoie de un ajutor in acest sens, alege creme sau lotiuni mai solide. Evita produsele pe baza de condimente, chiar daca sunt naturale. Insista cu hidratarea in zona scutecului pentru a preveni iritatiile. Uneori, chiar este nevoie si de crema de protectie solara in un factor de protectie de minimum 30. Soarele poate fi periculos, chiar daca nu-si face simtita caldura.
  • Iarna, micutilor le curge des nasul, asa ca zona devine uscata si iritata de la servetele sau batiste. O crema hidratanta poate fi de ajutor. Si buzele puiului tau se pot crapa din cauza vantului si al frigului, asa ca un balsam de buze este ideal, indiferent de varsta.
  • Imbracamintea este importanta in sezonul rece, iar parintii au tendinta sa isi infofoleasca micutii, pana cand acestia ajung sa transpire, iar ulterior sa se irite pe piele. Nu este gresit ca bebe sa fie imbracat cu mai multe straturi de haine, insa acestea trebuie sa fie dintr-un material care nu favorizeaza transpiratia, de preferat bumbac.
  • Extremitatile expuse la frig sunt predispuse la piele uscata. De aceea, manusile, caciula si sosetele trebuie alese cu grija pentru anotimpul rece.
Daca sesizati o roseata persistenta, bubite sau piele aspra pe corpul lui bebe, nu ezitati sa faceti o vizita medicului pediatru.

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu