Bunele maniere

Norme sociale

Parintii trebuie sa tina pasul cu lumea dinamica in care traim si sa isi actualizeze cunostintele despre normele sociale in permanenta. Copiii invata astazi cum sa-si schimbe statusul de pe Facebook sau cum sa scrie un SMS. Nu uita insa de lectiile importante pe care trebuie sa i le predai despre cum sa privesti un om in ochi atunci cand discuti cu el si cum sa exprimi ceea ce gandesti intr-o maniera diplomata, dar clara.

Bunele maniere

Daca tu nu ii vei preda micutului regulile de comunicare si nu il vei invata sa isi dezvolte abilitatile de interactionare, de unul singur e posibil sa nu-si dea interesul. Da-ti interesul si este posibil ca puiul tau sa deprinda bunele maniere in ceea ce inseamna conversatiile cu cei din jur si sa ii invete la randul sau pe prietenii si colegii sai.

Amintiri

Ce poate fi mai pretios decat amintirile pe care le ai din copilarie? Copiii devin din ce in ce mai prinsi in lumea virtuala si uita sa comunice cu cei din jur. Asa ca posibilitatea de a avea amintiri placute legate de aceasta perioada de aur sunt limitate. Pentru a-i ajuta sa-si construiasca un album veritabil cu intamplari din copilarie, invata-l mai intai cum sa interactioneze cu ceilalti copii.

Reguli

Pentru a incuraja discutiile, conversatia incepe din familie. Roaga-l pe cel mic sa nu raspunda la telefon sau la mesaje in timpul cinei si mai degraba vorbiti despre cum si-a petrecut fiecare ziua. In plus, invata-i sa raspunda politicos la telefon. Daca bunicii locuiesc departe, chiar daca folosesc e-mailul, incurajeaza-l pe cel mic din cand in cand sa le trimita si o scrisoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu